30. kolo
20.04.2024 15:30 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Útočný Hack Mönchengladbachu v sedmigólové přestřelce na Hoffenheim nestačil

Fotbalisté Hoffenheimu porazili ve 30. kole Bundesligy na vlastním hřišti Mönchedgladbach 4:3. V dresu Hříbat se sice hattrickem blýskl Robin Hack, jenže ani jeho skvělé vystoupení nezabránilo třetí porážce hostů z posledních čtyř zápasů. O výhře domácího celku totiž v nastaveném čase rozhodl Anton Stach. Do utkání zasáhlo celé trio českých aktérů, v základní sestavě se objevil pouze Pavel Kadeřábek, od 69. minut nastoupil Tomáš Čvančara a v v úplném závěru se na hřiště podíval i David Jurásek.

Naděje Hoffenheimu na pohárové příčky se téměř jistě rozplynuly kvůli velmi špatným výsledkům z posledních týdnů. Modrobílí totiž z předchozích pěti klání hned čtyřikrát padli, přičemž v minulém kole schytali čtyřgólový výprask od zachraňující se Mohuče. Ani Gladbach se nemohl chlubit příliš oslnivou formou, což jej provázelo takřka po celou sezonu.

Prvotřídním zákrokem se blýskl v 18. minutě Moritz Nicolas, jehož poprvé vyzkoušel nebezpečnou dělovkou z pravé strany vápna Kadeřábek. Po půl hodině hry našel dlouhým centrem Grischa Prömel hlavu Maximiliana Beiera, ten ale zamířil pouze do brankové konstrukce. O čtyři minuty později se hosté po riskantní rozehrávce Nicolase zmocnili míče a Andrej Kramarič ho naservíroval před branku nehlídanému Woutu Weghorstovi, jenž hostujícího gómana bez problémů prostřelil. Radost domácím ale záhy zkazil Hack, který si na polovině hřiště narazil s Alessanem Pléou a po dlouhém náběhu překonal Olivera Baumannna.

Krátce po změně stran své zaváhání napravil Nicolas, jenž nejprve pouze sledoval nastřelenou tyč Weghorsta, následně ale krásně zneškodnil dorážku Kramariče. O chvíli později vyzkoušel štěstí Kadeřábek, z hrany vápna ale pálil nad. Před hodinou hry si navedl míč k pravé straně pokutového území Prömel, který fantasticky mířenou dělovkou na zadní tyč vrátil domácím vedení. O srovnání usiloval v 64. minutě Stefan Lainer z úhlu ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Naopak po krásném sólu mezi několika obránci vypálil z hrany půlkruhu Ozan Kabak a navýšil vedení modrobílých.

Jeho gól nabral na důležitosti v 78. minutě, kdy na zadní tyči hlavičkoval naprosto osamocený Hack. Ani tím ovšem gólová slina 25letého Němce nekončila. V 89. minutě využil příliš vystoupeného Baumanna a z pravé části hřiště zvolil místo obvyklého centru střelu na bližší tyč, která krásně zapadla do sítě. Hoffe se ovšem zmohlo k brzké odpovědi a vítězství jim vrátil nehlídaný Stach.

Hoffenheim tak dotáhl utkání do vítězného konce. V následujícím kole se 26. dubna střetne s Bochumí, Gladbach vyzve o dva dny později Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele