základní část, 23. kolo
27.02.2022 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta udolala Zlín a konečně si zlepšila náladu

K ideálu měl výkon Sparty opět daleko, proti Zlínu však Letenští přece jen konečně dosáhli tří bodů. Po bezbrankové první půli zajistili Pražanům vítězství zásahy Tomáše Čvančary a Jakuba Peška. Zatímco sparťané zůstávají v ligové tabulce na třetím místě, zlínští "Ševci" klesli na jedenáctou pozici.

Fanoušci Letenských si v posledních týdnech mnoho radosti neužili a další nával zloby v nich málem vyvolala situace ze třetí minuty duelu. Penaltu si chtěl vymodlit hostující Vukadinović, jenže pád po domnělém kontaktu s brankářem Pražanů Holcem značně přihrál a pokutový kop se tedy nekopal. O čtyři minuty později mohla většina Letné naopak vybuchnout radostí. Mizerné rozehrávky Condeho chtěl využít Haraslín, v tutovce jej ovšem vychytal gólman hostů Rakovan.

Ve 13. minutě se do centra dění opět dostal Vukadinović, jehož si nepohlídala defenzíva domácích. Srbský fotbalista se nakonec i se štěstím dostal k zakončení, které nicméně zneškodnil Holec. Ten měl práci i ve 37. minutě, kdy do rukavic lapil Dramého pokus o obstřel.

Po bezkrevné první půli zahájila Sparta druhý poločas na výbornou. Haraslín ve 47. minutě předběhl Procházku a v pokutovém území vyhledal Čvančaru, jenž šťastně propasíroval merunu za Rakovanova záda. Na druhé straně mohl o sedm minut později odpovědět Dramé, který na Holce opět vyslal kroucenou střelu levačkou. Strážce domácí svatyně měl tentokrát víc práce, opět ale svůj celek uchránil od inkasování.

Právě Dramé si od sparťanského kotle vysloužil bezdůvodné bučení, jak nás upozornil pozorovatel na místě, rasistické chování podivných individuí se však v průběhu utkání neřešilo. Místo toho se sudí Machálek intenzivně zabýval incidentem z 81. minuty. Arbitr původně nařídil penaltu pro Spartu poté, co po kontaktu s Procházkou i Vraštilem upadl k zemi Hložek. Zlín ale v tuto chvíli ještě zachránila ruka Minčeva, která strážce v pokutovém území předcházela.

Nakonec ale hosté přece jen ještě jednou inkasovali. Minčev v 87. minutě vyhledal hlavu Peška, proti jehož zakončení se Rakovan natahoval marně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Pešek - Hloušek)

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
Alan

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0..Baťovi sandály nemají šanci

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele