základní část, 6. kolo
29.08.2021 19:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Slavia ztratila vedení v nastavení a přestřelka skončila remízou

Fotbalisté Slavie v pátém kole nejvyšší české soutěže poprvé klopýtli, když si z Karviné přivezli jen remízu 3:3. Po Papadopulosově trefě sice otočili Schranz s Kačarabou, nicméně Svoboda dokázal vyrovnat. Na následnou Traorého trefu v nastavení odpověděl Zych.

První ohrožení branky přišlo ve dvanácté minutě ze strany domácích. Na Qoseho centr si naskočil Svoboda, jehož hlavička skončila těsně nad břevnem. Na opačném konci hřiště vzápětí vsítil branku Tecl, jenže při Schranzově pasu stál v ofsajdovém postavení a skóre se tak neměnilo.

Za Slezany byl nadále velmi aktivní a nebezpečný Qose, jeho další vzdušný pas do vápna opět málem rezultoval v gól, tentokráte nepřesně hlavičkoval Šindelář. Slavia však tato varování nevzala vážně a v sedmadvacáté minutě za to přišel trest. Albánský středopolař tentokráte vysunul Michala Papadopulose, jehož přízemní střela skončila za zády Koláře.

Vzápětí se musel brankář sešívaných pořádně činit, neboť po Svobodově pobídce Qose sám nebezpečně pálil. I díky tomu se brzy podařilo hostům vyrovnat. Po Samkově přihrávce si Ekpai všiml nabíhajícího Ivana Schranze, jemuž nesobecky přihrál a slovenský útočník už si s nastalou situací snadno poradil.

A ještě před pauzou se červenobílí dokonce dostali do vedení, a to i přesto, že kvůli zranění musel vystřídat Ondřej Kúdela. Druhý ze stoperů Taras Kačaraba si záhy naskočil na Samkův centr od rohového praporku a jeho hlavička rozvlnila síť. Nedlouho po návratu ze šaten už mohlo být zase srovnáno, kdyby právě Kačaraba nezblokoval Svobodův pokus.

Ovšem deset minut po přestávce už se stav skutečně měnil. Balón se po rohovém kopu odrazil k Santosovi, jehož střílená přihrávka našla na malém vápně Antonína Svobodu. Pro něj už se usměrnění balónu do brány jevilo jako snadný úkol, jenž také s přehledem zvládnul. Na druhé straně mohl ihned kontrovat Oscar, jenže s jeho ranou si Bolek poradil a následná Schranzova dorážka zamířila mimo prostor tří tyčí.

Po třech čtvrtinách utkání se znovu rohového kopu ujal Samek, přičemž Lingrovo zakončení ještě Bolek zneškodnil, Traorého dorážka už ovšem byla nad jeho síly. I ve zbytku utkání byl pak jednou z hlavních postav Qose. Nejprve se po jeho centru srazili tři hráči, přičemž zejména brankář Kolář to pořádně schytal.

V nastaveném čase pak jeho přetažený roh vracel do nebezpečného prostoru Dramé, čehož dokázal prudkou ranou využít Kacper Zych. Karviná tak sice opět nedokázal zvítězit, nicméně s tímto výsledkem je dozajista spokojená. Slavia naopak ne, zápas k dobru ji totiž teď může jen dorovnat se Spartou.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

cekal jsem tak 0-3 pro sesivku Karvina prekvapila teda

Reagovat
dadoprso

Nebo spis sesivky nepřestávají letos prekvapovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se to tak da napsat a jeste se jim zranil Kudela a zrejme na dyl podle toho jak odchazel a nemohl ani doslapnout... kdyz se to sere, tak poradne Aspon nejsme jediny kdo ma lazaret

Reagovat
smazaný uživatel

Ten pocit, když chceš hrát LM s Realem nebo Bayernem ale nedokážeš porazit ani v české lize Karvinou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele