základní část, 14. kolo
07.11.2021 15:00 CET
0 : 5
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice selhaly ve druhém poločase, Slavia zvítězila o pět branek

Ještě do poločasu bylo skóre mezi Pardubicemi a Slavií nerozhodné. Po přestávce však došlo k jednoznačné dominanci sešívaných, kteří během dvaadvaceti minut vsítili hned pět branek, a dočkali se tak očekávaného vítězství. Zatímco vysoká porážka nechala domácí ve spodních patrech průběžného pořadí, jejich soupeř se propracoval do samotného čela ligové tabulky.

Hosté poprvé zahrozili už ve 3. minutě. Bah rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, tam našel Ousoua, jenž hlavou trefil tyčku, k dorážce se ještě propracoval Kačaraba, z blízkosti ale bránu přestřelil. O pár chvil později se řítil na brankáře Boháče osamocený Masopust, dostal se ovšem do přílišné blízkosti svého protivníka, čili z celé akce Slavie nevyrezultoval úspěch.

Ve 28. minutě se poprvé mohli ozvat též domácí, lépe řečeno jim pomohl k jejich první šanci zásah VAR, který si všiml, že Kačaraba ve vlastním pokutovém území zahrál rukou, a sudí Petřík nařídil pokutový kop. K tomu se postavil ve 31. minutě Jeřábek, jenže jakožto exekutor si nepočínal dobře. Gólman Mandous za vyrovnaného stavu vytasil důležitý povedený zákrok.

Ve 43. minutě se mohl ujmout vedení pražský celek, Krmenčík se zjevil v tutové pozici, z ní nicméně fantasticky zasahujícího Boháče nepřelstil. Góly zkrátka přišly na řadu až po obrátce. Ten rozhodující padl v 58. minutě, to když podél pravé lajny ukázal Bah, jak rychlý umí být, vyslal přízemní centr do vápna, odkud již Krmenčík bez větších problémů zacílil do branky.

Od té doby se pardubická defenzíva začala rozpadat na nejmenší kousky. V 63. minutě musel Boháč lovit balón ze své sítě podruhé, poněvadž Lingr ho ze středu hrací plochy umně vsunul na Masopusta, ten ještě přihrál na lépe postaveného Krmenčíka, který znovu snadno skóroval. Východočeský výběr záhy inkasoval další ránu, jeho sok ze svého trendu prostě neustoupil.

V 64. minutě Bah uvolnil svým pasem Masopusta, ten podstrčil míč pod sebe Lingrovi, jenž střelou z první zařídil Slávistům třetí přesný zásah v pořadí. V 75. minutě se Lingr zapisoval na listinu šutérů podruhé, využil totiž Stanciuovu přesnou pobídku. Nepopulárního búra poté Pardubice vyfasovaly v 80. minutě, Ekpai po Stanciuově kolmici své sólo zakončil zdárně.

Autor: Patrik Sandev / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Druhej poločas super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele