základní část, 5. kolo
21.08.2021 16:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Pardubice třemi góly ukončily čekání na výhru

Trvalo to déle než před rokem, na pátý pokus už ale Pardubice dokázaly v novém ročníku zvítězit. V bitvě o Ďolíček nakonec snadno porazily Bohemians, kteří tak na první tříbodový zářez v ročníku nadále čekají.

"Klokani" přitom především v první půli dokázali ohrozit bránu Východočechů, doplatili však na nepřesnou mušku. To Pardubice pálily do černého hned třikrát — jednou v prvním poločase a dvakrát v druhé pětačtyřicetiminutovce.

O první zaznamenáníhodný moment se až v 19. minutě postaral hostující Hronek, jenž však pouze rozchytal pardubického gólmana Markoviče. Východočeši se naopak moc nerozpakovali a hned z první větší šance udeřili. Krátce po půlhodině hry si na Čelůstkův centr naskočil Chytil, který hlavou překonal brankáře hostujícího Bačkovského — 1:0.

O vyrovnání usiloval ve 37. minutě Bederka, k němuž propadl centrovaný balón, avšak rána zadáka Bohemians skončila kvůli bloku bránících hráčů v zámezí. Na druhé straně mohl svou druhou branku přidat ve 42. minutě Chytil, který opět překonal Bačkovského, avšak nedůrazné zakončení zastavil před brankovou čarou stoper Köstl. Těsně před odchodem do kabin se v tutovce ocitl Ljovin, jenže Markovič včas vystartoval proti střelci a uhájil čisté konto.

Bohemka nakonec vyšla střelecky naprázdno též po změně stran, neboť góly už dávaly pouze Pardubice. V 65. minutě uvolnil Sláma šikovně Černého a zkušený matador osamocen před bránou přelstil Bačkovského. Další vynikající přihrávku z pravé strany vyslal v 82. minutě Cadu, jenž poslal dopředu Solila, který definitivně pojistil vítězství Východočechů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
dejvikker

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele