základní část, 11. kolo
16.10.2021 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovácko ukončilo neporazitelnost Baníku na domácí půdě

Na první zásah Slovácka ještě dokázal Baník odpovědět, podruhé už nikoliv. Ostravané tak v očekávaném šlágru nestačili na svého protivníka, což se jim v probíhající sezoně na domácím hřišti stalo vůbec poprvé.

Bitvu tabulkových sousedů zvládl lépe klub z Uherského Hradiště, jenž pokračuje ve svém historicky nejlepším startu do ročníku. V dresu Moravanů se opět prosadil čím dál víc platný útočník Václav Jurečka, poprvé v sezoně se zase prosadil Lukáš Sadílek, jehož trefa se nakonec stala rozdílovou.

Již po pěti minutách vítkovický stadion oněměl. Gólman domácích Laštůvka totiž neudržel střelu Tomiče po zemi a míč vyrazil pouze k Jurečkovi, který z dorážky snadno poslal Slovácko do vedení. Opaření Ostravané se pokusili o odpověď poprvé za dalších devět minut. Na kolmici od Jurošky si naběhl Tetour, z úhlu už ale nepřelstil brankáře Moravanů Nguyena.

Strážce hostující svatyně měl práci také ve 20. minutě, kdy jej prověřil Klíma. Na druhé straně o dvě minuty později střílel Sadílek, jehož pokus musel Laštůvka vytáhnout nad břevno. Po půlhodině hry už se nicméně mohli Slezané radovat. Sudí Ginzel totiž společně s videorozhodčím shledal, že Hofmann ve 29. minutě trefil Potočného ve vlastním pokutovém území podrážkou. Po faulu obránce Slovácka tak Baník zahrával penaltu, kterou proměnil Tetour — 1:1.

Po změně stran se dlouho čekalo na záživnější moment. Až v 60. minutě hlavičkoval Kuzmanović po standardní situaci z ostrého úhlu do tyče. Za dalších sedm minut se záložník domácích ocitl v další slibné situaci poté, co se na levé straně šikovně uvolnil Ndefe, jenže Kuzmanović z první přestřelil bránu soupeře. Na druhé straně hned z protiakce vybídl Holzer k zakončení Sadílka, ten ovšem nalezl jen náruč připraveného Laštůvky.

V 75. minutě už byl ale špílmachr Slovácka úspěšnější. Nákop Havlíka prodloužil Navrátil právě k Sadílkovi, jenž se zblízka prosadil hlavičkou a vrátil hostům vedení. Ve zbývající čtvrthodině už hosté drželi Baník zkrátka. Slezané si již žádnou další brankovou příležitost nevytvořili a ze hřiště odcházeli se sklopenými hlavami.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
kecipep

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

s Lacem v sestavě bych věřil ve tři body, takhle to vidím spíš na 1:1. I když, vzájemné zápasy končí plichtou jen zřídkakdy, koukám

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
fcb+mufc

2-0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Směšně odpískaná penalta a katastrofální Laštůvka. Baník by nedal gól ani za dalších 150.minut FCS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele