základní část, 10. kolo
02.10.2021 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Teplicím nepomohlo ani vzkříšení Rezka, "Skláři" prohráli také na Slovácku

Nový kouč Teplic Jiří Jarošík se pokusil Slovácko překvapit nasazením veterána Jana Rezka, jenž se v 39 letech stal historicky nejstarším hráčem "Sklářů" v nejvyšší soutěži. Navzdory Rezkově gólové radosti se však Severočeši vrací domů s prázdnou. Domácí totiž nepříznivý stav obrátili ve svůj prospěch.

Skóre otevřel právě Rezek, který se přitom před půlrokem ještě v dresu Příbrami s prvoligovou scénou rozloučil. Slovácko nicméně ještě v první půli vyrovnalo a po změně stran dokonalo obrat. Nečekaným hrdinou Moravanů se stal pravý obránce Petr Reinberk, jenž se gólově prosadil hned dvakrát.

Domácí se vedení mohli ujmout již v úvodu, když centr Holzera přizvedl bránící Mazuch jen k Petrželovi, který ovšem na zadní tyči přestřelil svatyni Severočechů. Teplice odpověděly rovnou přesným zásahem. Laňkův pas z 15. minuty propadl až k Rezkovi, jenž už snadno dorazil míč do odkryté poloviny brány.

Slovácko okamžitě usilovalo o odpověď, které se nakonec dočkalo ještě před přestávkou. Předtím další pokus Petržely proskákal jen těsně vedle tyče, ve 40. minutě už ale uherskohradišťský stadion vybuchl nadšením. Po centru Kalabišky hlavičkoval Reinberk, jenž i s porcí štěstí prodral míč za brankovou čáru, byť gólman hostů Čtvrtečka dělal vše pro to, aby brance zabránil.

Sedm minut po změně stran už domácí vedli. Nápaditou kombinaci rozjel Kohút, Holzer patičkou vysunul Kalabišku, ten zleva našel nabíhajícího Jurečku a útočník Moravanů se již v pokutovém území prosadil. Vzápětí mohl Jurečka po zaváhání Chlumeckého přidat další zásah, jenže v obrovské šanci netrefil bránu soupeře.

Domácí nicméně kontrolovali hru. Holzer sice z úhlu ještě trefil tyč, v 61. minutě se ale do odraženého míče opřel Reinberk, který propálil poněkud děravého Čtvrtečku. Poté se však strážce teplické svatyně vyznamenal, když zastavil Sadílka.

V 73. minutě zničehonic udeřili Severočeši. Trubač vyslal Kodada, jenž šikovně přehodil brankáře Slovácka Nguyena. Na závěrečný nápor už se ale "Skláři" nezmohli, a když Nguyen snadno lapil hlavičku Succara, zůstaly tři body v Uherském Hradišti.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Je to klidně možné. Odehráno 9 kol a Synot ještě neProhrál vypsaný jako favorit. 2 krát už Vyhrál vypsaný jako outsider. Horký kandidát na hromadáček týdne.

Reagovat
kecipep

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele