18. kolo
06.02.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Plzeň v deseti hráčích nestačila na Liberec

Třetí výhru v řadě Plzeň nepřidala, místo toho přišlo tvrdé vystřízlivění. Viktoria doma nestačila na Liberec, jenž tak Západočechy přeskočil v tabulce. Do průběhu utkání výrazně zasáhlo vyloučení Filipa Kašy v prvním poločase.

Od úvodu se do šancí dostávali zejména Západočeši. Bucha se ale přes srocení těl v pokutovém území neprosadil, hlavičky Ondráška a Kašy zase skončily vedle brány Liberce. V patnácté minutě už se Bucha dostal k zakončení, jeho volej ovšem skončil na tyči. Nedlouho poté lapil pokus Kalvacha brankář Nguyen.

Ve 27. minutě nadělal obraně hostů dost práce centr Ba Louy a Mikula s Chalušem zasáhli před dotírajícím Šulcem za pět minut dvanáct. Čtyři minuty poté pálil Ba Loua, avšak k přesnému zásahu mu několik decimetrů scházelo. Plzeň nicméně zůstávala bez gólu, navíc těsně před přestávkou zkomplikoval domácím situaci Kaša, jenž surově fauloval Sadílka a od sudího Zelinky viděl po zhlédnutí videozáznamu červenou kartu.

Nutno říct, že několik minut před zákrokem Kašy zasáhl podobným způsobem na druhé straně Koscelník, ten však na rozdíl od stopera domácích zůstal po žluté kartě na hřišti. Každopádně Severočeši kopali po vyloučení standardní situaci, po níž střílel z voleje Jugas, Viktorii ale podržel gólman Staněk.

Ačkoli si Liberec za celou první půli vypracoval jedinou nebezpečnou šanci, šel sedm minut po změně stran do vedení. Standardní situaci hostů prodloužil Chaluš na Peška, ten před bránou vyhledal Rondiće, jenž patičkou překonal Staňka. Za další čtyři se navíc před gólmanem Plzně objevil Koscelník, jenže zcela osamocen trestuhodně netrefil bránu. Na druhé straně šikovně zamotal Fukalu Ba Loua, avšak výsledné slabé zakončení v pohodě zneškodnil Nguyen.

Slovan hrozil po přestávce mnohem víc, po půlhodině hry prověřil Staňka z úhlu Rabušic. V 80. minutě mohl po toho dne kopu skórovat Míka, jeho zakončení ale srazil Rondić na tyč. To však bylo od Západočechů pohříchu vše, naopak při závěrečném tlaku domácích, kdy svým spoluhráčům šel vypomoct i Staněk, stvrdil vítězství Liberce gólem do prázdné brány přes polovinu hřiště Pešek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele