7. kolo
08.11.2020 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olayinkův brzký zásah přinesl Slavii vítězství

Stejně jako před rokem vyhrála Slavia v Edenu proti Mladé Boleslavi jediným gólem. Tentokráte se prosadil už v sedmé minutě Olayinka, hosté se pak zejména ve druhé půli hnali za vyrovnáním, ale marně.

Sešívaní od začátku ukazovali, že si chtějí dojít pro tři body. Kuchtovu střelu sice ještě Mikulec vyrazil, o minutu později už však kapituloval. Holeš poslal za obranu výtečným pasem Petera Olayinku, který technickým pokusem na zadní tyč rozvlnil síť. Po čtvrtině utkání zase Ševčík pobídl Simu, jehož střelu z ostrého úhlu kryl pozorný Mikulec.

V dalších minutách se otěží ujal Stanciu. Nejprve sám zpoza vápna zajímavě vypálil, vzápětí ukázal své technické dovednosti, když z první nabídl šanci Olayinkovi. Ten se ale vyhnal do nevýhodné pozice, načež bránu vysoko přestřelil. Na závěr akce v první půli prověřil rumunský středopolař mladoboleslavského gólmana ranou ze střední vzdálenosti.

Na úvod druhého poločasu ještě slávisté zahrozili, když se zčistajasna zjevil před Mikulcem Kuchta, jenž ale balón do brány neprocpal. Poté převzali iniciativu Středočeši, kteří se ani tak do velkých příležitostí nedostávali. Za zmínku stojí snad jen Douděrova střela do boční sítě po propadlém míči.

Červenobílí dostali utkání pod kontrolu až na závěrečnou dvacetiminutovku. Blízko důležitému druhému gólu byl Oscar, který už obešel Mikulce, avšak z ostrého úhlu se mu nepovedlo trefit bránu. Stejně si počínal krátce po svém příchodu Lingr, jehož hlavička letěla příliš vysoko.

I přes tyto neproměněné šance Slavia udržela vítězství a vyhoupla se alespoň na chvíli do čela tabulky, Boleslav je naopak těsně nad sestupovými příčkami.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
naheCZ

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele