základní část, 28. kolo
06.06.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sparta vyhrála i v Ďolíčku a upevnila si postavení mezi elitní šestkou

Sparťané navázali na vítězné duely v Karviné i s Teplicemi a nyní v pražském derby udolali Bohemians 1905 nejtěsnějším poměrem 1:0. Po třetím tříbodovém úspěchu v řadě za sebou se prozatím posunuli na čtvrtou pozici se čtyřiačtyřiceti body, "Klokani" kvůli první prohře po koronavirové přestávce zůstávají na desátém místě se šestatřiceti body. Rozhodující trefu zařídil těsně před koncem střídající Benjamin Tetteh za celkem kuriózních okolností.

Hosté měli v prvním poločase jasně navrch a míč drželi téměř ze sedmdesáti procent, navíc soupeře nepustili k jedinému střeleckému pokusu. Největší příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky si vytvořili zhruba po pěti minutách, kdy kapitán Dočkal našel svou přesně načasovanou kolmicí Hancka. Slovenský obránce okamžitě vypálil z dvanácti metrů a jeho projektil těsně proletěl nad horní tyčkou.

"Klokani" v dalším průběhu výborně bránili a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Po necelé půl hodině hry se postavil k přímému volnému kopu Hancko, nicméně tomuto pokusu scházela přesnost. Ve 39. minutě napřáhl z dvaadvaceti metrů Sáček a jeho nepříjemnou střelu tečoval bránící Köstl, ihned na to se po odvráceném centru Dočkala z levé strany opřel do odraženého balónu Trávník a tento nepříliš přesný volej minul prostor tří tyčí.

Svěřenci trenéra Václava Kotala tlačili také po změně stran, jenomže na obranný val Bohemky nemohli najít recept. V 56. minutě zkusil štěstí ze střední vzdálenosti Kanga a mířil vedle levé konstrukce, krátce po hodině hry hlavičkoval ze záklonu vysoko nad Karlsson a následný překvapivý pokus Štětiny z dobrých čtyřiceti metrů ukryl v náručí gólman Valeš. Hosté s přibývajícím časem přidávali na obrátkách, ale ke kýženému gólu to stále nevedlo.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohli z ničeho nic udeřit domácí po přetaženém centru Vodháněla, jenomže pokus Hronka z hodně ostrého úhlu odvrátil na roh brankář Heča. K rozhodujícímu okamžiku došlo v 85. minutě, kdy po pasu Kangy a nahrávce Dočkala dopravil míč do sítě rozběhnutý Tetteh. Asistent rozhodčího Kotík signalizoval ofsajd Dočkala a zdálo se, že gól sparťanského útočníka platit nebude.

Avšak rozhodčí Proske po komunikaci s VAR branku uznal a to k velké nelibosti hráčů Bohemians, kteří argumentovali tím, že po signalizaci přestali hrát. Ve zbývajícím průběhu se "Klokani" snažili alespoň vyrovnat, ovšem Heču výrazněji neohrozili. V příštím kole zavítají do Uherského Hradiště na půdu Slovácka, Sparta se střetne s předposlední Opavou.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
willdonor

nikdy jsem neviděl že by hráč přestal hrát když mávne pomezní rozhodčí, vždycky se čeká na písknutí (pokud hráč neni blbej tak mu i dojde proč tam ten VAR je = tedy že se nemá spoléhat na pomezního)

Reagovat
freewill

Tos toho tedy viděl hodně málo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele