o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
21.06.2020 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Slovácké déjà vu znovu ve prospěch Bohemians, kteří se přiblížili Evropě

Bohemians se po jedenácti dnech vrátili do Uherského Hradiště, kde opět poměrem 2:1 v jejich prospěch vyloupili půdu Slovácka. "Klokani" tak na výbornou rozehráli dvouzápasovou partii a mají lépe nakročeno v pokračování v sezóně. Pražanům v zápase dvakrát pomohl videorozhodčí, který v jejich prospěch rozhodl o obou vstřelených brankách, včetně té vítězné z 87. minuty, o niž se postaral Petr Hronek.

Do základní jedenáctky Moravanů se vrátili stoper Hofmann i pravý bek Reinberk, v útoku se zase místo Zajíce představil Jurečka. V bráně hostů dostal před Le Giangem tentokrát přednost Valeš. Dostál se z pravého kraje hřiště přesunul na levý kraj obrany, aby uvolnil místo pro Bartka. Köstl se vrátil do stoperské dvojice k Hůlkovi, zálohu vyztužil Jindřišek a vepředu alternoval místo absentujícího Pulkraba Vodháněl.

První velká šance byla k vidění ve čtvrté minutě po chybě "Klokanů", kterou chtěl zužitkovat Jurečka, jeho nabídku nakonec zachytil Reinberk, jenž vrátil míč do ohně, kde Dvořák trefil hlavou břevno. Deset minut nato se již měnilo skóre, avšak na druhé straně. Bartek vysunul na hraně ofsajdu vybíhajícího Nečase, ten poté narýsoval přihrávku do malého vápna, kde i díky nedorozumění mezi Kadlecem a brankářem Slovácka Porcalem vstřelil gól do prázdné brány Vacek. Situace se ještě prověřovala u videa, nicméně sudí Rejžek žádné porušení pravidel neshledal.

Domácí začali tlačit až ke konci první půle. Divíšek ve 39. minutě nacentroval na zadní tyč, kde Reinberk ve skluzu neusměrnil míč mezi tři tyče. Pět minut poté dostal od Reinberka nabito Daníček, jenže vystřelil příliš vysoko. Nakonec se však Moravané dočkali vyrovnání ještě před odchodem do kabin. Havlík zachytil nepřesnou přihrávku na Jindřiška a z dálky zkusil štěstí. Jeho rána skočila před gólmanem hostů Valešem a zaplula do sítě.

I po změně stran začalo Slovácko aktivně, když po návratu na trávníky prověřil Valeše Navrátil. Velkou šanci měl na druhé straně za dalších pět minut Nečas, jehož zase rozběhl Bartek, ovšem tváří v tvář trefil z úhlu jen Porcalovy dolní končetiny. Následně se nepřesnými pokusy prezentovali domácí Jurečka i na opačné straně Vodháněl. V 62. minutě se k zajímavé ráně zpoza pokutového území uvolnil Sadílek, ale Valeše nakonec neohrozil.

Další slibnou možnost Slovácka měl v 69. minutě Reinberk, jenže střela levou nohou mu příliš nesedla. Pět minut před uplynutím základní hrací doby pálil po přiťuknutí od Havlíka Sadílek, avšak příliš vysoko. Domácí měli v druhém poločase více příležitostí, přesto nakonec soupeři podlehli. V 87. minutě totiž střídající Ugwu výborně našel za obranou Moravanů Hronka, jenž propálil Porcala. Pomezní sice signalizoval postavení mimo hru, podruhé v zápase však Bohemians pomohlo video, a tak se hosté radovali z těsného vítězství. 

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Rich

Do toho klokani! 0-2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele