základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Bohemians vyloupili půdu Slovácka a téměř jistě se vyhnuli skupině o záchranu

Především kvůli nepovedenému úvodu nezvládlo Slovácko domácí duel s Bohemians, přesto nadále živí naději na postup do skupiny o titul. Situaci ale mohlo mít ve svých rukou, místo toho musí v dalším mači proti Spartě zvítězit a ještě se spoléhat na pomoc ostatních. Hosté si naopak pojistili postavení ve středu tabulky.

Slovácko si v závěru soutěže bude muset poradit bez zraněného brankáře Trmala, jehož proti "Klokanům" podobně jako v Opavě zastoupil Porcal. Do sestavy se vrátil stoper Kadlec, jeho kolega Hofmann ale nadále chyběl kvůli zranění, a tak jej opět nahradil jindy záložník Daníček. Od začátku dostali šanci také mladý středopolař Mareček a útočník Zajíc. Hosté mohli po jednozápasové pauze zase počítat s útočníkem Pulkrabem. Oproti duelu se Spartou tvrdili muziku od první minuty také obránce Schumacher a špílmachr Vodháněl.

Domácí na soupeře vlétli a již po dvou minutách hry byl blízko skórování Zajíc, avšak hlavou po závaru trefil břevno. Jenže za dvě minuty se skóre měnilo na druhé straně. Chybu Moravanů ve středu pole vystihl Květ, ten nastartoval Vodháněla, jenž před bránou našel Pulkraba, který zblízka překonal Porcala - 0:1.

Krátce po inkasované brance chtěl vyrovnat Petržela, jehož našel dlouhý pas Jurošky, ovšem rychlík Slovácka hlavičkoval v těžké pozici nepřesně. Stejný hráč nedlouho poté zbytečně atakoval ve středu pole loktem Vodháněla. Sudí Lerch jeho nesportovní zákrok napoprvé neviděl, vše si ale na pokyn asistenta zkontroloval u videa, načež naprosto správně Petrželu vyloučil. Domácím se tak pořádně zkomplikovala snaha o bodový zisk. Hrůznou čtvrthodinu Slovácka navíc uzavřel druhý banán v jeho síti. Hronek totiž utekl po pravé straně, našel v malém vápně Květa, jenž až příliš snadno uklidil míč hlavou.

"Klokani" se po nabytí náskoku uklidnili a kontrolovali hru. Ve 30. minutě vyslal Ljovin na zteč Hronka, jehož volej musel likvidovat Porcal. Nedlouho poté však na druhé straně hřiště zaváhal Köstl a nabídl velkou šanci Zajícovi. Ten ale zaváhal, místo střely hledal obsazeného Navrátila a nepovedenou akci nakonec zakončil Havlík střelou na tribunu. Na konci první půle se ale Slovácko přece jen zvedlo a výsledkem byla snižující branka. Havlíkův roh ze 43. minuty prodloužil Zajíc na Daníčka, jehož neuhlídal Jindřišek a dovolil kapitánovi domácích snadno hlavičkovat.

Pět minut po změně stran mohl dvoubrankový náskok Pražanům vrátit Hronek, jenže poté, co se k němu dostala přihrávka od Květa, netrefil balón ideálně a kulatý nesmysl se odporoučel do zámezí. Po dalších deseti minutách vyhledal Vodháněl Květa, jemuž gólovou radost vzal blokující Kadlec. V 64. minutě měl Květ další možnost, ale svůj únik po pravém kraji hřiště nevyhodnotil ideálně a jeho lob snadno pokryl Porcal. Dvě minuty nato vyprášil Havlík rukavice gólmana Valeše. Vzápětí zasahoval Valeš i proti střílené pobídce Reinberka.

V závěru už nebylo k vidění tolik příležitostí. Slušnou možnost měl těsně před koncem pouze Nečas, trefil však prostor, ve kterém operoval Porcal. I tak si ale Bohemians pohlídali vedení až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Fikus19

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
PISTOLERO

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele