o titul, 1. kolo
05.05.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň v závěru otočila a proti Jablonci vyhrála opět o gól

Pro jablonecké fotbalisty velmi kruté utkání bylo k vidění v neděli večer ve Štruncových sadech. Hosté se tam v úvodu zásluhou Doležala dostali do vedení, avšak v dalším průběhu spálili několik šancí, za což je Viktorka potrestala. Nejprve si srazil míč do vlastní brány Holeš, poté Kayambova centru využil Beauguel.

Od začátku byli aktivnější hosté. Jako první prověřil brankáře Hrušku Kratochvíl, nijak zvlášť těžká střela to ovšem nebyla. Mnohem úspěšněji už zelenobílí zakončili o pár okamžiků později. Po Limberského ztrátě se vydali do protiútoku. Kratochvíl rozehrál na Trávníka a ten našel ve vápně volného Martina Doležala, jenž přízemní střelou otevřel skóre.

Velmi aktivní Kratochvíl mohl brzo mít prsty v další brance, avšak Hejda před ním na poslední chvíli zasáhl. Jablonec nadále pálil šance, v té další se ocitl Považanec, který unikl po pravé straně, ale nakonec ani nevystřelil. Do brejku posléze vyslal Hübschman Jovoviće, Srb sice utekl obraně, ale jeho oblouček směřoval mimo bránu.

Kromě znovu pálícího Doležala byl velmi aktivní za postranní čarou Petr Rada, jenž byl sudím Berkou vykázán na tribunu. V samotném závěru poločasu mohl srovnávat Hořava, jenže to by musel z voleje pálit na bránu.

Po pauze se delší čas nic nedělo, až zhruba v době, kdy byla odehrána hodina, se do velké šance dostal Řezník, ovšem díky včasnému zásahu Holeše se mu skórovat nepodařilo. Zmar Severočechů v soupeřově vápně pokračoval, po obrovské minele Řezníka se Doležal rozhodl nevystřelit a přenechal míč Kratochvílovi, proti němuž se stihl přesunout Hruška.

Při Plzni stála ve velkém i štěstěna, především po Vătăjelově úniku. Ten Hruškovi propadl pod tělem, avšak atypickým způsobem se o zem odrazil nad bránu a skončil jen na síti. Občas však Viktoriáni také vystrčili růžky, třeba když Hejda hlavičkoval těsně vedle. Jinak nadále útočil Jablonec, Hrušku však nedokázal propálit ani Doležal, po následném rohu hlavičkoval vedle Břečka.

Co se stalo potom, to bylo šokem pro všechny diváky. Střídající Kayamba odcentroval z pravé strany na Kovaříka, před nímž ukopl do vlastní sítě míč Tomáš Holeš a nechtěně srovnal. Podobná akce přišla i po pár minutách, tentokrát Kayambů centr skončil na hlavě Jeana-Davida Beauguela, jenž hlavičkou rozvlnil síť.

Plzeňští tak v tabulce drží s jistotou druhé místo se ztrátou pouhých dvou bodů na Slavii, na jejíž hřiště míří za týden. Jablonec je čtvrtý, na třetí pozici ztrácí tři výhry, náskok na pátý Baník je ve velikosti dvou vítězství.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Boze muj ses normalni 2:1 titul do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Boze muj ses normalni 1:2 titul do Prahy

Reagovat
smazaný uživatel

Zitra uz ztrata o 2b. a pristi tyden povedem konecne FCVP

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes uz ztata o 5b. a pristi tyden vyhrajem konecne titul SKS

Reagovat
John Obi Mikel

1:0, penalta

Reagovat
boryland

3:1...……….Kovárna,Prochy,Hejdič………..

Reagovat
ondrasch77

1:0 za vydatné pomoci rozhodčích či VAR...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele