základní část, 20. kolo
08.02.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Jablonec udeřil v závěru a z Olomouce si odvezl vítězství

Jablonečtí zvládli úvod do jarní části a z Androva stadionu si odváží plný počet bodů. Výhru zelenobílým vystřelili střídající Vojtěch Kubista a ex-olomoucký Doležal, mezitím srovnával pro změnu bývalý hráč Jablonce Vít Beneš.

Do první šance se dostali hosté velmi rychle. Po osmi minutách pustil Doležal přízemní centr, ten po chybě obrany Sigmy propadl až ke Kratochvílovi, jenže mladý záložník tváří v tvář Buchtovi selhal. Po půlhodině bylo přes domácí brankou zase rušno, to když bídně hrající Vepřek odevzdal míč Jovovićovi. Černohorec ovšem poslal velice nepřesný pas přímo do gólmanovy náruče.

První poločas probíhal v poklidném tempu, zato po pauze hra rychle nabrala spád. Prakticky okamžitě po návratu z kabin se konalo první ohrožení jablonecké branky. Faltův rohový kop odvrátil Považanec na velké vápno, kde se balónu ujal Kalvach a prudkou ranou prověřil připravenost Hrubého.

Nedlouho poté se Hanáci dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího Houdka ale zůstala němá a vše nasvědčuje tomu, že po právu. Falta vyslal z levé strany nebezpečný centr směrem na Nešpora, načež Břečka zahrál rukou. Do té si však míč nastřelil sám, což zřejmě neuniklo ani rozhodčímu.

Po hodině hry zase nastaly krušné časy pro Sigmu. Jemelka nejprve skluzem zabránil v zakončení Doležalovi, aby po následném rohu Buchta velmi nejistě vyboxoval. V následných minutách se hra výrazně přiostřila - nejprve za vzájemné postrkování vyfasovali kartu Nešpor a Doležal, následně za taktické fauly vyčinil Houdek Považancovi a Hübschmanovi.

Následně se dostal Sobol k zajímavému centru, který po zemi proletěl zcela nerušeně malým vápnem, bohužel pro Radovy svěřence se k němu žádný z nich nedostal. Patnáct minut před koncem se však už hosté mohli radovat. Po Vătăjelově nákopu se nedohodli Vepřek s Jemelkou. Balón následně od Holeše doskákal až ke zcela volnému Vojtěchu Kubistovi, který se nemýlil a poslal svůj klub do vedení.

Debut jako hrom v olomouckém dresu zaznamenal Vít Beneš. Falta si nalevo vyměnil míč s Houskou, ten poslal dlouhý míč do vápna, kde z velice krkolomné pozice a velkého úhlu Beneš zakončil. Hrubý si na míč ještě sáhl, zastavit jej před brankovou čarou ale nedokázal. Rozhodnout tak opět musel nejlepší jablonecký střelec Doležal. Sobol si narazil s Kubistou, posunul na Vătăjela, rumunský krajní hráč nakopl míč do vápna, kde na něj čekal právě Doležal a devátou trefou v sezóně rozhodl o výhře svého mužstva.

Jablonec se tak dostal na třetí příčku, zatímco Olomouc dále zůstává v tuhém boji o záchranu.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hrozný fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele