základní část, 17. kolo
03.12.2018 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Slavia zvládla vypjatý duel v Opavě a udržela náskok v čele

Pohledný zápas přinesla konfrontace mezi Opavou a Slavií. Obě mužstva se v zápase prostřídala ve vedení a z výhry se nakonec radovali hosté. Utkání přineslo mimo jiné dvě penalty a jedno vyloučení.

Do sestavy Slezanů se vrátil Kayamba, naopak pouze mezi náhradníky se posadil Janetzký. Sešívaní se po jednozápasové pauze zase mohli spolehnout na stopera Kúdelu, jenž v základní jedenáctce nahradil Deliho. Ve středu zálohy zastoupil Traorého Sýkora a Matoušek na hrotu uvolnil místo pro kapitána Škodu.

V desáté minutě rozjeli hosté akci, při níž vracel Coufal balón do pokutového území, kde Škoda v pádu vypálil slabě vedle tyče. Za minutu byl opět v akci slávistický kapitán. Tentokrát si naskočil na Hušbauerův centr a opět těsně netrefil cíl. Ve 24. minutě již sešívaní udeřili. Coufalův dlouhý aut, prodloužil Souček na zadní tyč, kde Zmrhal z voleje napálil míč do sítě.

Inkasovaná branka probudila domácí mužstvo a již čtyři minuty po gólu Slavie mohl srovnat Kuzmanović, kterého vyslal do úniku Kayamba. Kapitán Opavy překonal Koláře, ale vystřelil těsně vedle brány. Za další čtyři minuty se po rychlém kontru hostů uvolnil ke střele a mnoho nescházelo, aby se v utkání prosadil podruhé. Ve 35. minutě připravil Zmrhal šanci pro Škodu, jenž rozezvučel tyč.

Otřepané nedáš dostaneš platilo záhy. Zapalačův průnik zastavil faulem v pokutovém území Bořil a z nařízené penalty srovnal veterán Zavadil. Slezané nevídaně ožili a do přestávky bušili do obrany soupeře. Kuzmanović si jednou vylámal zuby na Kolářovi a podruhé pálil z otočky nad břevno. V nastavení ještě sešívaní museli zablokovat nebezpečný pokus Jursy.

Šest minut po změně stran nejprve sudí Pechanec správně neuznal Smolův gól kvůli ofsajdu. Za další dvě minuty útočník Opavy při protiútoku předal míč Kayambovi, jenž ještě posunu na Kuzmanoviće, který již vstřelil regulérní branku a poslal domácí do vedení. Radost ale domácím vydržela jen šest minut, kdy po Hušbauerově přihrávce srovnal střelou zblízka Zmrhal, který se v zápase prosadil již podruhé.

Plány Slezanů na úspěch hodně zkomplikoval Smola. Ten totiž v krátkém sledu dostal zbytečné dvě žluté karty a byl vyloučen. Slavia využila přesilovku již po třech minutách. Hušbauerův dlouhý pas na levé křídlo nasměroval Bořil z první do šestnáctky, kde Souček dorazil balón do prázdné brány. V 80. minutě mohl náskok hostů zvýšit Deli, ale po rohovém kopu hlavičkoval pouze do tyče.

Ve vypjatém závěru, kdy se do sebe dokonce pustily střídačky obou týmů, měli sešívaní několik příležitostí na gólovou pojistku. V 90. minutě hlavičkoval po Coufalově centru těsně vedle Olayinka. V nastaveném čase hasil brejk hostů Šrom faulem na Stocha. Souboj totožných hráčů se opakoval při exekuci následné penalty a domácí brankář střelu záložníka Slavie vyrazil. Přesto si tři body nakonec odvezli sešívaní.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
ondrasch77

1:3 (Škodovka gól)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
patrikhm

Zcela určitě zápas skončí 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele