základní část, 19. kolo
17.12.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Slavia vyškolila Jablonec a udržela si na prvním místě náskok

Slavia vyškolila Jablonec v produktivitě a přezimuje na čele tabulky s čtyřbodovým náskokem. Domácí zase zůstali na čtvrtém místě. Severočeši si sice v zápase vytvořili víc brankových příležitostí, avšak ani jednou nepřekonali výborně chytajícího Koláře.

Jablonci chyběl vykartovaný Doležal, kterého v útoku nahradil Chramosta. Hostům se vrátil levý obránce Bořil, jenž zpět na lavičku posadil Zeleného. Jinak Pražané nastoupili ve stejné sestavě jako v utkání Evropské ligy proti Zenitu Petrohradu.

Úvod duelu patřil Severočechům. Již ve druhé minutě pálil po Hanouskově přihrávce těsně vedle Považanec. O několik chvil později si Chramosta naběhl na pas od Trávníka, přelstil Koláře, ale jeho nabídku neuklidil do sítě Jovović. Za další dvě minuty zakončoval po rohovém kopu opět Chramosta, jehož skvěle vychytal Kolář. Brankář sešívaných se proti Chramostovi blýskl i ve 13. minutě, kdy po Chybě Ngadeua vyrazil volej útočníka domácích.

O tři minuty později však přišla pro Severočechy studená sprcha. Nejprve Škoda trefil tyč, následně však obránce Holeš zahrál rukou v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil kapitán Škoda a Slavia se v podstatě z ničeho nic dostala do vedení. I přes inkasovanou branku byl Jablonec nadále aktivnějším celkem. Po půlhodině hry nechybělo Trávníkovi mnoho, aby nebezpečně zakončil Chramostův prudký centr.

Devět minut před koncem první půle se Trávník na pravé straně uvolnil přes Bořila ke střele levou nohou, kterou Kolář vytáhl nad břevno. Za další tři minuty se domácí dožadovali penalty. Hübschman nepodvedeným volejem trefil ruku Součka, ten ale měl podle všeho svou horní končetinu u těla. V nastaveném čase zahrozili po delší době sešívaní. Severočeši odvrátili rohový kop zpět do Stochovi, jenž pumelicí těsně minul svatyni soupeře.

Šest minut po změně stran vyrobil chybu Kúdela, jehož nepovedenou malou domů srazil Kolář pouze ke Kratochvílovi, jenž poslal balón do brány. Sudí Berka však vyrovnávací gól nakonec odvolal, neboť Koláře předtím fauloval dotírající Chramosta. Hosté odpověděli o tři minuty později. Na Stochem rozehranou standardní situaci si naskočil Souček a hlavičkoval jen těsně nad bránu.

Postupem času se Slavii povedlo otupit snahu domácích a dvacet minut před koncem přidali druhou gólovou pojistku. Stoch z levé strany propasíroval míč na přední tyč, kde si naběhl Hušbauer a zblízka skóroval. V závěru se Jablonec již nezmohl na odpor, sešívaní naopak kontrolovali průběh zápasu a nakonec si bez potíží pohlídali zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
boryland

2:1..................

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

No spíš 3:2, ta únava po Petrohradu se projeví a posledních 5 kol v utkáních Slavie padalo 4+ branek.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný že se projeví, ale nesmíš zapomenout na to že Jablonec hrál zase v Kyjevě, tam to taky stálo nějaké síly, i když oba vyhráli a tím pádem psychika v pohodě. Na druhou stranu Slavia porazila Jablonec naposledy (v lize) doma 05.05.2013, takže neprohra domácích.

Reagovat
noustres

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Tak nám se koukám věří ještě míň než Spartě

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výrok dne: "Není ruka jako ruka" . Rozhodčí Berka, Jablonec - Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona likes this comment

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele