12. kolo
11.11.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Andrea Colpani (© AFP)

Pevnost v Monze odolala nájezdu turínských Býků. Colpani potvrdil reprezentační formu

Turín FC remizoval ve 12. kole Serie A na stadionu Monzy 1:1. Defenziva celku z Lombardie odolávala až do 55. minuty, kdy se poprvé v sezoně prosadil hostující Ivan Ilič. O vyrovnání se ovšem o chvíli později postaral domácí hrdina Andrea Colpani, jenž si skvělými výkony vysloužil i pozvánku do italského národního týmu pro kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy.

Bíločervení tak před vlastními fanoušky v lize stále neprohráli, přičemž stejným úspěchem se může pyšnit už pouze vedoucí Juventus. S nerozhodným stavem nepohnul ani David Zima, jenž se na hřiště dostal v 72. minutě.

Monza sdílela s Turínem podobnou formu i počet získaných bodů, přesto bookmakeři věřili o něco více domácím. Jedním z důvodů byl ve formě hrající Colpani, jenž letos v lize nastřádal již dvě ocenění pro hráče utkání a přímo se podílel na šesti gólech. Býci takto efektivního zakončovatele neměli, navíc je trápila marodka v obraně.

Hosté začali hned od úvodního hvizdu pěkně od podlahy. Už v sedmé minutě otestoval pozornost brankáře Michela Di Gregoria dalekonosnou ranou kolumbijský forvard Duván Zapata. Na druhé straně na sebe strhl pozornost ostrostřelec Colpani, jehož pokus zamířil těsně vedle pravé tyče. Piemontský klub si počínal směrem dopředu lépe a dokázal dokonce jako první skórovat, gól z kopačky Ricarda Rodrígueze ale neplatil kvůli faulu jednoho z útočících spoluhráčů. Krátce před koncem úvodní půle mohl posunout Brianzoli do vedení Roberto Gagliardini, který nabídnutý centr namířil hlavou do horního rohu branky, nechal ale pouze vyniknout Vanju Milinkoviče-Saviče.

V 55. minutě se prosadil svým prvním zásahem v letošní sezoně srbský mladík Ilič, jemuž sekundoval předchozí neúspěšný střelec Zapata. To popudilo Lombarďany, a obzvláště Colpaniho k rychlé odpovědi, proti ale byl druhý Srb v sestavě piemontského klubu, gólman Savič. Ten však tváří v tvář stejnému exekutorovi napodruhé selhal. V 65. minutě se dostal Colpani do samostatného úniku a bez větších potíží uklidil míč do brány. O čtvrt hodiny později mohl rozhodnout Ilič, jeho bombu ale vyrazil Di Gregorio a dobíhající Antonio Sanabria z dorážky minul.

Monza tak nedokázala vyhrát a případný výraznější posun tabulkou musela odložit až na dobu po reprezentační pauze. Další zápas ji čeká 26. listopadu na hřišti Cagliari, Turín pojede o den později do Bologni.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele