36. kolo
10.05.2024 20:45 CET
0 : 5
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Davide Frattesi (© AFP)

Mistrovský Inter zavařil Frosinone v boji o záchranu. Frattesi na dálku pomohl svému klubu

Fotbalisté Interu porazili ve 36. kole Serie A domácí Frosinone suverénně 5:0. Na vítězství italského mistra se rozhodujícím gólem a asistencí podílel Davide Frattesi, jenž v dresu Nerazzurri hostuje ze Sassuola, kterému paradoxně v bitvě o záchranu pomohl. Celek z regionu Emilia-Romagna totiž právě na Giallazzurri ztrácí jen tři body, přičemž má nedělní zápas k dobru. Obhájce titulu tak potvrdil naprostou dominanci ve vzájemných duelech, když vyhrál i šesté utkání v řadě.

Rekord Gianluigiho Buffona v podobě 21 čistých kont sice byl v ohrožení, zápas Interu na půdě Sassuola ale mohl legendu uklidnit. Horečka totiž vyřadila ze hry držitele 18 nul Yanna Sommera, bez nějž navíc Nerazzurri překvapivě prohráli. O poznání nervóznější závěr sezony čekal Frosinone, jehož vyhlídky na záchranu ovšem vylepšovala série šesti zápasů bez porážky, byť jen jednou vyhrálo. Proti Ciociari byl tradiční strážce brány Interu již připraven, v úvodu zápasu však mnoho práce neměl. To jeho protějšek Michele Cerofolini musel v 19. minutě poprvé lovit míč ze sítě. Přičinil se o to Marcus Thuram, který si naběhl na přihrávku do vápna a centrem, který ještě tečoval domácí obránce, vybídl ke skórování Frattesiho. O pár minut později nechybělo mnoho, aby Marco Brescianini stav srovnal. Sommer ale ukázal, proč na něj Nerazzurri tolik spoléhají a předvedl výborný zákrok. Na střelu Walida Cheddiry už švýcarský brankář nedosáhl, zachránilo jej však břevno. Canarini vstoupili do druhého dějství aktivně a v 52. minutě Emanuele Valeri jen těsně minul vzdálenější tyč. Nebylo jim to ovšem nic platné, jelikož se o devět minut později podruhé v zápase radovali hosté. Domácí obrana si nepohlídala Frattesiho, který měl v šestnáctce spoustu místa, předložil míč Marku Arnautovičovi a rakouský útočník už pouze uklízel do prázdné brány. Na rozdíl tří branek zvýšil v 77. minutě svým premiérovým gólem v dresu Interu Tajon Buchanan, jenž si poradil s několika protihráči a ze střední vzdálenosti prostřelil Cerofoliniho. Zápas se proměnil takřka v exhibici. Záhy se totiž přihrávky ve vápně chopil nikým nestřežený nejlepší střelec Serie A Lautaro Martínez a z otočky přidal čtvrtou branku. Frosinone naprosto rezignovalo na obranu, a tak se po samostatném úniku prosadil ještě Thuram. Inter tedy ukončil od konce března trvající soupeřovu neporazitelnost. V příštím kole přivítá 19. května Lazio, Frosinone se představí tentýž den v Monze.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele