36. kolo
12.05.2024 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Charles De Ketelaere (© AFP)

De Ketelaere přiblížil Atalantu proti unavenému AS Řím na dosah Lize mistrů

AS Řím se po vypadnutí z Evropské ligy proti Leverkusenu musel smířit s dalším neúspěchem, když v duelu 36. kola Serie A podlehl čerstvému finalistovi zmíněné soutěže z Bergama 1:2. Hostující celek působil po náročném souboji s německým mistrem velmi vyčerpaným dojmem, příliš mu navíc nepomohl ani domácí záložník Charles De Ketelaere, jenž duel dvěma slepenými zásahy rozhodl. Atalanta si tak v boji o Ligu mistrů vytvořila před soupeřem tříbodový náskok.

Zatímco v Bergamu propukly v týdnu velké oslavy z historického postupu do finále Evropské ligy, Římané se vraceli zpět k ligovým povinnostem po velkém zklamání, jelikož jejich cesta skončila před branami finále. Na smutnění ovšem Vlci neměli prostor, neboť duel s Atalantou byl pro ně jedním z nejdůležitějších v celé sezoně. Oba celky totiž od sebe dělilo na pátém místě zaručujícím milionářskou soutěž jen skóre, přičemž Nerazzurri měli stále zápas k dobru.

Úspěch z pohárové Evropy se přenesl i na ligový trávník, jelikož skóre otevřel už v 18. minutě domácí De Ketelaere. Ten si navedl míč do vápna a po šikovné kličce na couvajícího obránce se dostal do střeleckého úhlu, z něhož chladnokrevně uklidil balon technickou ranou na zadní tyč.

O několik desítek sekund později rozhozená obrana Římanů lovila míč ze své sítě podruhé. Mladý belgický záložník obdržel uvnitř pokutového území přesnou přihrávku a zdvojnásobil svůj gólový podíl na dnešním utkání. V dominantním prvním poločase poté hráči Bergama ještě dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci.

Druhé dějství už pro domácí tým nebylo tak snové, neboť po zákroku ve vápně v podání Martena de Roona ve snaze zablokovat míč nešťastně podrazil i nohy soupeře. K pokutovému kopu se postavil Lorenzo Pellegrini a nekompromisně uklidil míč k levé tyči. Následně byli Vlci na hřišti o trochu aktivnějším týmem a snažili se o vyrovnání, ale na zodpovědnou defenzivu Bergama recept nenašli.

Klíčovou bitvu o Ligu mistrů tak nakonec ovládla Atalanta. Oba celky bude čekat další ligový zápas 19. května. Římané svedou bitvu s Janovem, Bergamo se utká s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele