36. kolo
11.05.2024 20:45 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Zachraňující se Cagliari matné formy AC nevyužilo, ponuré San Siro rozjásali čtyři střelci

AC Milán prolomilo nelichotivou sérii šesti soutěžních duelů bez výhry, když ve 36. kole Serie A zdolalo Cagliari 5:1. Jako první se na nezvykle tichém San Siru prosadil premiérovou trefou v sezoně alžírský středopolař Ismaël Bennacer, na nějž po změně stran navázali i další tři spoluhráči, přičemž vítězný zásah si na své konto připsal nakonec dvougólový Christian Pulišič. Rossoblu, kteří se museli obejít bez zraněného Jakuba Jankta, si tak výrazně zkomplikoval záchranářskou misi, jelikož jejich náskok na zónu sestupu nadále činí tři body.

Svěřenci Claudia Ranieriho našlápli k tomu, aby se pro příští sezonu udrželi v nejvyšší italské lize. V minulém utkání vybojovali bod s Lecce, přičemž celý druhý poločas dohrávali kvůli vyloučení Gianlucy Gaetana pouze v 10 hráčích. Díky pěti neprohrám z posledních šesti duelů získali tříbodový náskok nad sestupovým pásmem. Nyní Cagliari zamířilo na slavné San Siro, aby čelilo milánskému AC, jež dohrávalo zbytek ročníku s jistotou kvalifikace do Ligy mistrů.

Milánští, i přes nedávné nepřesvědčivé výsledky, byli favoritem duelu, i díky nelichotivé bilanci Rossoblu na venkovních hřištích, kde dosud zvítězili jednou. Rossoneri, na nezvykle tichém San Siru, od úvodních vteřin kontrolovali balon, ale kromě skákavé střely Alessandra Florenziho si nedokázali vytvořit kloudnou příležitost. První zásah přišel z čista jasna ve 36. minutě, kdy se pokus Samuela Chukwuezeho odrazil od gólmana příhodně na kopačky Bennacera, jenž i s trochou štěstí uklidil míč do poloodkryté branky.

Trenér Stefano Pioli nebyl nejspíše spokojen s výkonem svého mužstva a do druhého dějství poslal hned tři nové tváře. A právě střídající Rafael Leao mohl hned zkraje poločasu zvýšit vedení svého klubu, ve velké rychlosti ovšem nedokázal zamířit přesně a za Simonem Scuffetem zazvonilo břevno. Portugalský křídelník si spravil chuť těsně před hodinou hry, kdy adresoval přesnou průnikovou přihrávku na Pulišiče, který si balon výborně převzal do běhu a s pomocí levé tyče přidal druhý zářez. Z dvougólového vedení se však Miláňané netěšili dlouho. Krátce nato totiž vložil Nahitan Nández nohu do perfektního centru Gabrieleho Zappy a hosté snížili. Naději na zisk bodů však hostům upálil v 74. minutě krásnou trefou zpoza pokutového území Tijjani Reijnders. V závěru fotbalistům Rossoblu uštědřil finální údery po samostatném nájezdu Leao a podruhé skórující Pulišič.

Cagliari tak po prohře na hřišti favorita ještě čeká složitý boj o udržení. V příštím utkání zamíří 19. května na stadion předposledního Sassuola, AC Milán se představí ve stejný den v Turíně.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele