36. kolo
12.05.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Janova (© AFP)

Sassuolo v kritické části sezony neudrželo vedení a vzdálila se mu záchrana

Fotbalisté Sassuola prohospodařili ve 36. kole Serie A náskok a s domácím Janovem prohráli 1:2. Neroverdi dvakrát pomohl v úvodním poločase systém VAR, který nejprve odvolal gól domácích a poté odhalil faul Janovanů v pokutovém území. Nařízenou penaltu proměnil nejlepší střelec Sassuola v sezoně Andrea Pinamonti, díky němuž se hosté na chvíli dostali mimo sestupové pásmo. Ve druhé půli ovšem napřed vyrovnal Milan Badelj svou první letošní trefou a následný vlastní gól poslal Neroverdi zpět na předposlední příčku tabulky.

Černozelení nešli do posledních tří kol italské nejvyšší soutěže v nejlepší pozici, neboť se stále nacházeli na 19. sestupové příčce. V minulém kole je ale potkala velká vzpruha v podobě výhry nad mistrovským Interem. Před tímto víkendem tak stáhli ztrátu na první nesestupové místo na tři body, nyní je ale čekal těžký úkol, a to získat první venkovní vítězství od konce listopadu.

Hned v úvodu utkání měli hosté velké štěstí. Janované sice udeřili, když se po tlačenici v pokutovém území dostal ke gólové hlavičce Morten Thorsby, sudí ovšem po konzultaci se systémem VAR branku odvolali kvůli hře rukou. Videorozhodčí pomohl Sassuolu i ve 30. minutě, kdy potvrdil faul ve velkém vápně na Armanda Laurientého. Hosté tak kopali penaltu, kterou bezpečně proměnil střelou k levé tyči Pinamonti.

Do druhého poločasu vstoupili znovu lépe Rossoblu, když se po rohovém kopu odrazil míč k Badeljovi, který hlavou srovnal skóre. Tentokrát už hostům nic nepomohlo, protože po hodině hry se Janovanům povedlo stav zápasu otočit. Domácí vedli rychlý protiútok, který skončil více než šťastně pro domácí, jelikož přihrávku z pravé strany si nechtěně srazil do brány hostující Marash Kumbulla. Sassuolo bylo po inkasovaném gólu aktivnější, tlačilo se do útoku, ale svou převahu nakonec nevyužilo.

Janov tedy potvrdil roli mírného favorita a výrazně zkomplikoval cestu hostů za záchranou. Příštím soupeřem Grifone bude 19. května AS Řím. Sassuolo v tentýž den vyzve Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele