36. kolo
12.05.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Adrien Rabiot (© AFP)

Stará dáma pokračovala v remízovém strádání i proti sestupující Salernitaně

Juventus byl ve 36. kole Serie A dlouho blízko nečekané porážce s jistě sestupující Salernitanou, díky vyrovnávací brance z nastaveného času ale na svém stadionu nakonec uhrál remízu 1:1. Účastníka příštího ročníku druhé nejvyšší italské soutěže nasměroval k senzační výhře během první půle Niccoló Pierozzi, na samém konci druhého dějství ale zajistil Staré dámě už pátý nerozhodný výsledek za sebou Adrien Rabiot.

Bianconeri jarní část sezony nadále nevycházela podle představ, proti Salernitaně si však mohli pojistit účast v Lize mistrů pro příští sezonu. Staré dámě stačilo s poslední Granatou získat alespoň bod, což se jí během uplynulých pěti ligových utkání vždy podařilo. Poslední vzájemný duel rozhodl ve prospěch Juve Dušan Vlahovič, jenž byl opět připraven v útoku domácích.

Byl to právě srbský útočník, který se už v osmé minutě ocitl blízko úvodní brance. Dostal se k balonu na hranici vápna a bez většího váhání vyslal jedovatý projektil, který mířil těsně pod břevno. Radost mu ale vzal famózním zákrokem Vincenzo Fiorillo, když jeho pokus vytěsnil do horní tyče.

Ve 27. minutě měla Salernitana možnost zahrání rohového kopu, jehož se ujal Junior Sambia. Ten vyslal přesný centr a našel Pierozziho, jenž prudkým zakončením hlavou otevřel skóre. V závěru prvního dějství zvonila branková konstrukce za gólmanem hostů podruhé poté, co do ní svůj jedovatý pokus namířil Andrea Cambiaso.

Po změně stran měl na noze obrovskou šanci Vlahovič, když se po průnikové přihrávce řítil sám na soupeřovu branku. Bohužel pro něj své přízemní zakončení vyslal tragicky vedle levé tyče. Následující minuty byly ve znamení obléhání obranného bloku Salernitany. Stará dáma se ocitla ve spoustě nadějných příležitostí, dlouho se ale trápila ve finální fázi. Zlom přišel až v nastaveném čase, kdy rohový kop propadl na zadní tyč a o konečném výsledku rozhodl z bezprostřední blízkosti kapitán Rabiot.

Juventus tedy získal bod a zajistil si účast v Lize mistrů pro příští sezonu. Další zápas jej čeká 19. května s Bolognou, Salernitana ve stejný den odehraje na dlouhou dobu poslední domácí zápas Serie A proti Veroně.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele