20. kolo
30.01.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Juventus pohodlně porazil Sampdorii a posouvá se na třetí místo

Juventus veze důležitý skalp z Janova. Důležitý nejen proto, že vyhrál, ale především proto, že se nemusí stydět za svou hru. Proti domácím jasně dominoval, napadal a zaslouženě vyhrál o dvě branky.

Úřadující mistr zatím stále není na pozicích, na nichž by chtěl být. Dnes si pro tři body přijel do Janova, kde jej v čele s kanonýrem Quagliarellou uvítala Sampdoria. Její poslepovanou obranu vyzkoušeli především Ronaldo, Chiesa a Morata, čili prakticky to nejlepší, co měl Pirlo k dispozici. A od prvních minut bylo na hostech jasně vidět, že většinu utkání hodlají strávit před Auderovou bránou.

Janovského brankáře se Juventusu povedlo překonat už ve 20. minutě. Cristiano Ronaldo po pravé straně přihrál do běhu Moratovi, který našel parádním centrem Federica Chiesu. Tomu už stačilo vlastně jen dloubnout míč nad padajícího brankáře Emila Audera a hosté mohli slavit první trefu.

Ze strany Sampdorie naopak žádné problémy nehrozily, většinu jejích akcí se středopolařům Juventusu dařilo zastavovat už kolem středového kruhu. Pokud se už někdo vydával vstříc obraně Staré dámy, byl to Keita Baldé. Jenže scházela mu větší podpora od spoluhráčů a lepší řešení finální situace. Že by se diváci doma u televizí dočkali nějakého ofenzivního představení, to se rozhodně říct nedalo.

A po změně stran tahle nuda pokračovala. Deset minut poté se Španěl Álvaro Morata musel zastavit, protože jeho náběh na brilantní pas od Arthura zastavil praporek pomezního. Juventus přeci jen prakticky po celý zápas lépe napadal, byl aktivnější, ale stále se mu nedařilo definitivně rozhodnout.

Upřímně, domácí Sampdoria se směrem dopředu zas tak moc nesnažila a i kdyby ano, obrana Juventusu jí (snad s výjimkou často chybujícího Bonucciho nedávala moc prostoru pro zakončení.

Juventusu se povedlo definitivně rozlousknout utkání až v nastaveném čase díky střídajícímu hráči. Záložník Aaron Ramsey těžil jednak ze skvělé práce dribléra Cuadrada a jednak z pádu Colleyho, takže pečetil výhru Juve poměrně jednoduchým způsobem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele