26. kolo
07.03.2021 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari má další bod, získalo ho na půdě Sampdorie

Nový trenér Cagliari Leonardo Semplici získal i ve třetím zápase v řadě body, v tomto případě tedy jeden za remízu 2:2 se Sampdorií. Ten se nakonec neurodil lehce a až v šesté minutě nastavení o něm rozhodl vyrovnávací brankou Radja Nainggolan.

Každopádně bod je pro hosty úspěchem a takovým potvrzením, že by to přece jenom mohlo jít. Na Luigi Ferraris to byl celkově vyrovnaný zápas, takže dělba bodů je na obě strany spravedlivá.

Sardiňané vstoupili do zápasu hodně aktivně a na branku Audera se zprvu valil jeden útok za druhým. V 9. minutě pelášil sám na branku João Pedro a gólman domácích dobře zasáhl. Za další dvě minuty si zákrok proti Pedrovi zopakoval, ale protože útočník Cagliari ještě mohl dorážet, byl z toho úvodní gól.

Sampdoria chtěla co nejrychleji odpovědět a velmi vehementně se dožadovala pokutového kopu po zákroku na Keitu Baldého. Sudí sice pokutový kop nařídil, ale následně po konzultaci s videem svůj verdikt odvolal. Námořníci toho v prvním poločase moc nepředvedli, až v závěru poločasu zkusil střelecké štěstí Jankto a branku netrefil.

Pokud chtěla Sampdoria pomýšlet na body, musela výrazně přidat. Jenomže ani po změně stran se jí proti Cagliari nedařilo. Gastón Ramírez pálil přímo do náruče Cragna a podobně skončil i pokus Thorsbyho. Každopádně Sampdoria přitlačila a v 78. minutě se dočkala vyrovnání. Bartosz Bereszynski si naběhl na krásný pas Jankta a tvrdou ranou dal na 1:1.

Domácí byli jak politi živou vodou a za další dvě minuty dokonali obrat. Manolo Gabbiadini s balónem u nohy před pokutovým územím vystřelil a Cragno byl bez šance. Sampdoria otočila vývoj a najednou byla třem bodům blíže. Cagliari si v závěru vytvořilo tlak a v šesté minutě nastavení srovnalo na konečných 2:2. Radja Nainggolan si ve své oblíbené pozici počkal na odražený balón a tvrdou ranou ho uklidil k tyči.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele