1. kolo
20.09.2020 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pirlo začal vítězně: Juventus porazil Sampdorii o tři góly

Juventus vykročil za obhajobou mistrovského titulu tou správnou nohou. Doma při trenérské premiéře Andrey Pirla zvítězil nad Sampdorií Janov 3:0, když se prosadili nejprve Dejan Kulusevski a po něm ve druhém poločase Leonardo Bonucci s Cristianem Ronaldem. "Námořníci" byli důstojným soupeřem, prosadit se však nedokázali.

Andrea Pirlo vsadil na poměrně překvapivou sestavu a od základu se nebál postavit mladého Frabottu i nové akvizice McKennieho a především Dejana Kulusevskiho. Claudio Ranieri podobně neexperimentoval a v jeho sestavě nechyběl i Jakub Jankto. Pouze na lavičce náhradníků začal veterán Fabio Quagliarella.

Juventus začal velmi aktivně a již po sedmi minutách vystrašil soupeře nebezpečnou dělovkou v podání Danila. Balón naštěstí pro hosty prosvištěl těsně nad a tak se na změnu skóre muselo ještě čekat. Nebylo to na dlouho. O šest minut později si počkal na odraz Dejan Kulusevski a takovou nenápadnou střelou k tyči překvapil brankáře Audera. Tím aktivita "Staré dámy" nekončila a ve 25. minutě orazítkoval tyčku Cristiano Ronaldo. Snad ještě větší příležitost se Ronaldovi naskytla o několik minut později, kdy si nabíhal na střed vápna a minul poloodkrytou branku.

Poločas skončil vedením domácích a Andrea Pirlo mohl být prozatím spokojen. Kdo spokojen být nemohl, byl pochopitelně Claudio Ranieri. Sampdoria si v prvním poločase nic nevytvořila a s příchodem druhého poločasu přišli i tři noví hráči.

"Námořníci" skutečně vyrovnali hru a často byl vidět u balónu i český reprezentant Jakub Jankto. V 58. minutě nepřesně pálil Colley a na druhé straně už dvacet minut před koncem o milimetr netrefil branku střídající Mattia De Sciglio. Sampdoria byla poměrně dlouho v kontaktu, ale v 78. minutě vyrobil chybu obránce Bereszyński a i když Audero stihl vychytat McKennieho, na dorážku Leonarda Bonucciho už byl krátký. Dvoubrankový náskok Juve prakticky znamenal hotovo.

Sampdoria se sice mohla vrátit do zápasu, ovšem dezorientovaného Bonucciho při obraném zákroku vychytal Szczęsny. Výborný byl i Audero, který zneškodnil pokus McKennieho. Gólový zápis si nakonec připsal i Cristiano Ronaldo. V 88. minutě ho vyslal do šance Ramsey a Portugalec tentokrát nezaváhal a zvýšil na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele