35. kolo
08.05.2021 18:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Inter oslavil zisk titulu pětibrankovou výhrou nad Sampdorií

Mistrovská kocovina? Ani náhodou. Inter doma na San Siru oslavil zisk titulu jednoznačnou výhrou nad Sampdorií a stvrdil již tak suverénní vedení v tabulce. Už v prvním poločase se postupně prosadili Gagliardini a dvakrát Alexis Sánchez, aby se po změně stran přidali Pinamonti a Lautaro Martínez. Čestný úspěch hostů měl na svědomí po Janktově centru Candreva, mimochodem bývalý hráč Nerazzurri.

Dle očekávání nechal trenér Conte odpočívat několik opor základní jedenáctky, včetně nejlepšího střelce Lukakua nebo slovenského obránce Škriniara. Inter se ale dokázal prosazovat i bez těchto dvou a to po pouhých čtyřech minutách. Po Lautarově přihrávce dával balón rovnou z první před branku Young a Gagliardini snadno otevřel střelecký účet utkání. Rychlá branka bylo to nejlepší, co mohlo Nerazzurri potkat a naopak to nejhorší, co se mohlo přihodit Sampdorii.

Inter hrál v naprosté pohodě a vytvářel si jednu šanci za druhou. Hakimi neuspěl hned ve dvou případech, ale nemuselo ho to zas tak mrzet, protože ve 26. minutě to bylo už 2:0. Alexis Sánchez si v pokutovém území zpracoval přesnou přihrávku a pohotovým zakončením překonal brankáře Audera. V prvním poločase se dokázali prosadit i "Námořníci" a prsty v tom měl i český záložník Jakub Jankto. Po jeho centru zakončoval bývalý hráč Interu Candreva a balón se nedokodrcal za brankovou čáru. Hráči Interu pokračovali ve hře, ale gólu by stejně nezabránili, protože z dorážky razantně ukončil akci Baldé Keita. Branka byla uznána Keitovi, neboť balón v předchozí akci skutečně nepřekročil brankovou čáru.

Kontaktní gól si Sampdoria dlouho neužila a hned za minutu už to zase bylo o dva góly. Hakimiho centr dopravil do sítě střelou z první na přední tyč Alexis Sánchez. První poločas přinesl zajímavé tempo, několik šancí a především čtyři krásné branky.

Claudio Ranieri nebyl s hrou svého týmu spokojen a na začátek druhého poločasu přichystal trochu netradičně hned čtyři střídání. Změny udělal i Inter, který následně pokračoval v kanonádě. Po Barellově centru neomylně zakončoval další střídající hráč Pinamonti a za dalších devět minut už to bylo 5:1. Po ruce Silvy odpískal sudí pokutový kop a Lautaro Martínez přesným kopem stanovil výsledku konečnou podobu. Audero sice dokázal vystihnout směr, ale na tvrdou ránu byl krátký. Belgičan Lukaku nakonec vůbec nemusel do hry.

Do konce zápasu sice zbývalo dalších dvacet minut, ale nic podstatného už se na hrací ploše neodehrálo. Inter výsledek v poklidu kontroloval a Sampdorii i přes snahu žádná další branka přána nebyla. Inter zvýšil svůj nedostižný náskok do zápasu Atalanty na patnáct bodů, Sampdoria zůstává devátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele