33. kolo
25.04.2021 18:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Cagliari žije! Bezkrevný Řím si odváží příděl tří branek

Cagliari zvládlo veledůležitý duel s AS Řím nad očekávání dobře a ve velmi napínavém utkání nasázelo hostům z Říma tři branky. Vlci naopak v zápase pokaždé dotahovali a zvládli to jen dvakrát. Jejich naděje na evropské poháry se tedy opět zmenšily.

Třetí výhra v řadě. Cagliari v poslední době opravdu jede na plno a člověka to nutí se ptát, kde že byl tenhle tým po celou sezonu? Vtipné, když si představíte, že pokud by Cagliari nad Parmou nevyhrálo, regulérně se jednalo o Sempliciho odvolání a nástupu šamana Di Francesca. Takhle si prezident Giulini už holou hlavu drbat nemusí.

Jeho hráči dnes dřeli, bojovali, běhali i přes očividné křeče a hlavně hráli fotbal. Římané se vlastně jen dostavili. Že se tady ještě o něco hraje, jim rázně připomněla pátá minuta. Amadou Diawara opět špatně rozehrál a ještě hůř se vracel, takže vedle Nándeze vypadal jako paralympionik. Záložník Cagliari poté servíroval míč do vápna, kde jej patou elegantně posunul za sebe Pedro na Charampolose Lykogiannise - 1:0.

Prapor AS se pokoušel zvednout Carles Pérez, který slalomem obešel několik figurín a vypálil. Jenže mířil asi metr vedle. Ve 27. minutě už mu to vyšlo lépe. Pellegrini ho nastartoval krásnou nahrávkou do uličky, Pérez nejprve napálil tyč, jenže od ní se k němu míč vrátil, takže nebylo co řešit.

Na opačné straně se parádní akcí a ještě lepší střelou prezentoval tahoun João Pedro, jehož dělovku musel López vyrážet mimo. V permanenci byl také náhradní brankář Cagliari Vicario, který tahal Faziovu hlavičku nad břevno!

Druhá půle začala pádem Pavolettiho ve vápně AS, jenže sudí penaltu nepískal. Málem pískal gól na druhé straně. Borja Mayoral totiž dotáhl rychlou kombinaci na jeden dotyk až ke střele, kterou Vicario vyrážel mimo.

I díky němu o chvíli později Cgliari vedlo. Nedůsledná až laxní obrana AS nechala míč u nohou záložníka Răzvana Marina, který si pospíšil a dělovkou k tyči poslal domácí do vedení! Římané v těchto fázích absolutně netušili, co mají vzadu dělat. A navíc v 64. minutě pečetil jejich trápení João Pedro. Po rohovém kopu u něj široko daleko nikdo nebyl a nejlepší střelec sardinského celku hlavičkoval přesně - 3:1.

Vlci sice poté trochu zabrali a pomohlo jim i několikeré střídání, ale na zvrat už to nestačilo. Dvacet minut před koncem snížil hlavičkující Fazio, jenže to už bylo fanouškům AS dávno jasné, že dnes to bude zase jen další nepovedená neděle.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker má asi nějaký duvod, proč je domácí tým favorit.

Reagovat
pastal

Tak Řím hraje EL ve čtvrtek a to je jeho priorita,dneska bude hrát podstatě "B" když vezmeš že hráčů co jsou zraněni je opravdu hodně a přidáš tomu jak teď hrajou, jsou v každém zápase přehrávání např. I proti Turínu který je solidně mlel (23 střel měli) tak se ani nedivím že Cagliari je favorit který dá do zápasu vše když hraje i záchranu.Hraci Říma na to dost serou jejich fotbal je bez zápalu boje, chutě je to pomalé bez zájmu takže asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Už není favorit . V 18:00 to bude 2,6 na obou stranách .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele