15. kolo
03.01.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Džeko v závěru spasil AS, Doria odjíždí poražena

AS Řím vkročil do nového roku tím nejlepším možným způsobem, i když nestranný divák trpěl, fanoušci pak ještě víc. Vytrvalý déšť rozmočil sny o ofenzivní podívané a jedinou branku si ke konci utkání připsal do té do neviditelný Edin Džeko.

Odpolední utkání mělo být pro AS šancí, jak navázat na dobrý výkon z podzimu a slovy obránce Smallinga nezopakovat výpadek formy z ledna a února minulého roku. Římané ale dobře věděli, že trenér Claudio Ranieri je jednak zná a jednak je proslaven svou schopností pečlivě se připravit na velké soupeře. Takže asi nepřekvapí, že v první půli jsme se mnoha šancí nedočkali.

Vlastně to byly spíš náznaky šancí. Jako třeba ve 12. minutě, kdy se míč dostal k Mchitarjanovi, který jej se štěstím postrčil hrudí a normálně by asi zakončoval, jenže kluzký povrch na trávníku dnes činil míčovou trajektorii nepředvídatelnou. Jo, to jsem zapomněl říct, v Římě prakticky celý den dost hustě pršelo, takže postupujícím časem se hřiště stále více měnilo na prostor pro vodní pólo.

O pár minut později se k dobře ukryté ráně z první dostal Lorenzo Pellegrini, jenže na Audera si ani tak nepřišel. Obrana Janova velmi pevně držela, Džeko jí svým poněkud laxním pohybem mnoho práce nedělal a povrch taky kombinační hře AS moc nefandil.

Deset minut před koncem první půle se k míči dostal již rehabilitovaný Antonio Candreva, který po rozmíšce s trenérem už opět trénuje. Tentokrát potáhl míč k vápnu a dělovkou prověřil ohebnost prstů brankáře Lópeze.

I druhá půle byla asi stejně atraktivní jako Charlize Theron ve Zrůdě. První větší šanci spálil hlavičkující Džeko, Chris Smalling po standardní situaci zase trefil břevno. Přesto se Vlci dočkali. Dvacet minut před koncem rozhodl utkání Edin Džeko, který dloubnul míč směřující od Karsdorpa za záda brankáře Audera - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Sampdoria Gol tip 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele