Přátelské zápasy - mezistátní Přátelské zápasy - mezistátní

29.03.2016 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Češi si z přátelského utkání ze Švédska odváží remízu 1:1

Poslední přátelské utkání českého národního týmu před nominací na mistrovství Evropy na půdě silného Švédska dopadlo remízou 1:1. Celkově se dá říci, že březnový dvojzápas svěřencům Pavla Vrby příliš nevyšel a bývalý kouč Plzně musí nerozhodný výsledek vzhledem k průběhu duelu brát všemi deseti. Pozitiva můžeme hledat v efektivitě před soupeřovou brankou a ve výborném výkonu Tomáše Vaclíka.

Reprezentace Tří korunek povětšinu herního času držela míč na svých kopačkách a vypracovala si i několik velkých šancí. Tomáš Vaclík musel poprvé zasahovat již v 6. minutě, kdy spáchal obrovskou minelu při rozehrávce Tomáš Sivok, nabídl samostatný nájezd Zlatanu Ibrahimovićovi, ten ale českou dvojku nepřekonal.

Ve 14. minutě už však odchovanec Vítkovic musel tahat balón ze sítě. Martin Olsson po levém křídle pláchl Jiřímu Skalákovi, odcentroval na Marcuse Berga, jenž využil podklouznutí bránícího Marka Suchého a forward Panathinaikosu z voleje nekompromisně trefil levý horní roh české brány. Odpovědět mohl záhy Theodor Gebre Selassie, obránce Brém ovšem po pěkné přihrávce od Daridy ztroskotal na výborném Isakssonovi.

Následně se opět musel činit jeho protějšek Vaclík, když trochu se štěstím zlikvidoval zakončení Emila Forsberga z bezprostřední blízkosti. Nutno dodat, že této situaci opět předcházelo ne zcela ideální Skalákovo bránění hbitého Olssona.

Ve 26. minutě Češi tak trochu z ničeho nic vyrovnali. Vladimír Darida rychlou rozehrávkou volného kopu z poloviny hřiště zaskočil domácí defenzivu, Sivok dokázal dlouhý míč vrátit před branku a důrazný Matěj Vydra si i díky teči připsal pátý gól v seniorské reprezentaci. O chvíli později útočník Readingu nevyužil chybu ve švédské rozehrávce, u balónu byl totiž o chvíli později než brankář Isaksson.

Ve druhém poločase dělal fotbalistům v bílých dresech problémy především střídající Oscar Hiljemark, jehož v 53. minutě opět bravurně vychytal Vaclík. Středopolař italského Palerma hrál důležitou roli i při příležitosti Zlatana Ibrahimoviće, který v nadějně pozici přestřelil. Později se družina Erika Hamréna dostala ještě do několika dobrých šancí, ani jednu ale neproměnila. Češi již příliš nebezpeční nebyli, za zmínku stojí průnik Ladislava Krejčího, načež ovšem osamocený Skalák míč netrefil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (656)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele