základní skupiny - skupina F, 3. kolo
24.06.2010 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paraguay remizovala s Novým Zélandem, stačilo jí to na první místo

Lídr skupiny z Paraguaye uhájil první příčku, na závěr s Novým Zélandem uhrál remízu 0:0. Tenhle výsledek navíc pomohl našim východním sousedům na Slovensku, které porazili Itálii a radují se společně s Guaranís z postupu do osmifinále. Mužstvo z Oceánie končí na třetím místě. Rozhodně na šampionátu nepředvedlo žádnou ostudu, vždyť ani v jednom ze třech zápasů neprohrálo.

První poločas mezi Novým Zélandem a Paraguayí se určitě bude hodnotit jako nejbídnější z celého mistrovství co se týče fotbalové atraktivnosti. První střela na branku se udála až ve 36. minutě, když se po Valdezově pokusu musel ohnat novozélandský brankář Paston. Špatná pak třeba nebyla střela Canizy těsně vedle spojnice, Cardozo šest minut před koncem pálil tři metry nad.

Co třeba soupeř? Ještě větší děs. Smeltzova rána z páté minuty bylo vlastně to jediné, co tým z Oceánie vyprodukoval v prvním dějství. Ani do druhé půle nevystoupily oba celky nijak aktivně. Nový Zéland potřeboval k postupu vyhrát, jako by mu ale o osmifinále vlastně vůbec nešlo. Pořád byl prostě zalezlý na své straně s žádným ohrožením soupeřova nezatíženého brankáře Villara.

Kdy musel asistent ukázat na znamení prvního rohového kopu? Až v 61. minutě! Z něho se ovšem vyvrbila první vážnější šance celého utkání. Caniza po přihrávce Morela našel ve vápně centrem hlavu Riverose, proti němuž se musel činit Paston. Paraguay se ovšem vlastně ani nemusela o nic starat. V souběžně hraném utkání Slovensko vedlo nad Itálii už 2:0 a to by jí i přes prohru zajistilo boje mezi nejlepší šestnáctkou.

V žádném případě ale ne první příčku. Kdyby Nový Zéland náhodou skóroval, dostal by se právě díky třem bodům před Jihoameričany. Navíc nic nebylo v souběžně hraném duelu mezi Slovenskem a Itálii rozhodnuto. A Paraguyaci se tak snažili vše rozhodnout uklidňující brankou.

Proti byl ale dobře chytající brankář Paston, jenž v rozmezí pěti minut vychytal tři tutovky! Nejprve zasahoval proti Benítezově pokusu, ještě poté stačil vyškrábnout balón před napadajícím Barriosem. O dvě minuty později skvěle vychytal osamoceného Santa Cruze, paraguayský útočník na něj za pár chvil nevyzrál ani z přímého kopu.

V závěru se mohli Slováci v Johannesburgu strachovat o postup. To už vedli nad Italy 3:1. Nový Zéland totiž v posledních pěti minutách trochu zazlobil a i Paraguay mohla přijít o své výsostní postavení ve skupině. Smeltzovu ránu Paraguay jen tak tak zablokovala alespoň na rohový kop, Wood pak o píď nedosáhl na Smeltzův centr, i když byl nakonec v ofsajdu.

Nakonec však Paraguay bezbrankovou remízu uhájila a končí v tabulce na první pozici. Zároveň pomohla Slovensku k postupu do osmifinále, které senzačně porazilo Itálii 3:2 a vyšlo jí to, co chtělo.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (30)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Paraguay 2:0 Slováci 1:1 a domů .

Reagovat
Hafna

spíš Slováci 0:0 ... nevěřím že by dali gól Italům

Reagovat
smazaný uživatel

no tak třeba tak.

Reagovat
smazaný uživatel

mam tusaka ze to tak naozaj bude..

Reagovat
Al Capone

Kéž kdyby Nový Zéland aspoň remizoval....

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jim přeji postup na úkor posranejch Taliánů,takže ALL WHITES!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Paraguay

Reagovat
Liquid

0:1

Reagovat
Krausio_Real_M

Nový zéland , Paraguay , Slovensko , Itálie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

pro Paraguayce by to byla dobrá výchozí pozice ze skupiny, pak s Japonskem nebo Dánskem by se mohli poradit taky a hurá do čtvrtfinále.

Reagovat
Lorcan

dneska to nepodceněj a vyhrajou 2:0

Reagovat
vanGomm

Tip postup Paraguay a Itálie.Odhaduji,že žádné překvapení se konat nebude.

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
daniqa

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

českej návod na získání všemožných dárků (iphone, ipad, macbook atc.)

http://sites.google.com/site/supereasyiphone/

Reagovat
Godwinson

Barrios, neee

Reagovat
mickey mouse

nejméně příspěvků k zápasu za celou dobu probíhání MS

Reagovat
Lorcan

všichni koukali na Slovensko - Itálie a tak tu nemám moc co komentovat, když sem to neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

fandil jsem ALL WHITES!!!Jeden z nejnudnějších zápasů MS,3 remízy NZL je paráda,na víc neměli,ale Paraguay dnes dost ubohá!!!Pro New Zealand je to obrovský úspěch,pro lepší zápasy na MS je postup Paraguaye asi lepší varianta!Ve skupině nechali Silver Fern boys Italy a to je opravdu senzace!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký super fotbal jsem nečekal, ale že u toho rovnou usnu už ve 20. minutě..

Reagovat
Shevchenko

Řekni mi důvod to sledovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Paraguay mám docela rád, tak jsem čekal, že Nový Zéland poníží třemi goly, ale nakonec nic moc, no..

Reagovat
Kily

Jižní Amerika jede, základní skupinu za sebou mají tři týmy a všechny skončily na prvním místě, k tomu mají po dvou zápasech šest bodů a své skupiny vedou Brazílie a Chile, v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho Guarani!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele