základní skupiny - skupina F, 1. kolo
14.06.2010 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Paraguay Italy potrápila, nakonec vyválčila remízu

Dalším zápasem s nezáživným průběhem začali Italové a Paraguay skupinu, ve které zítra budou pokračovat slovenští reprezentanti. Paraguay se povedenou standardkou ujala vedení, o které přišla po změně stran kvůli chybě jinak dobře chytajícího Villara.

Lippiho svěřenci zcela ovládli úvod zápasu a dlouhé nákopy Paraguaye svou nepřesností vše pouze dokumentovali. Jenže do gólových příležitostí se Italové nemohli dostat. Až po dvaceti minutách mohl využít chybné rozehrávky Very Montolivo, ale unáhlenou střelou Villara nijak neprověřil.

Z protiakce se k odraženému balónu dostal Torres a bez přípravy z dálky zkoušel střelu po zemi. Tou se mezi tři tyče netrefil. Nepřesností neubývalo, a tak se i obraz hry vyrovnal. Italové dopláceli především na své necílené centry a dovolovala tak Paraguayi se dostat do zápasu.

Propršené počasí přinášelo fotbal bez šancí, bez atraktivity. Ostatně přímé pokračování předešlých zápasů na letošním mistrovství. Až přišla 39. minuta a přímý volný kop, ke kterému se postavil Torres. Na míč do vápna si naskočil sváteční střelec Antolin Alcaraz, využil nedůraznosti Cannavara a hlavičkou do protipohybu Buffona rozvlnil síť evropské branky. Pro nového hráče Wiganu to byla vůbec první reprezentační trefa.

Diváci v Kapském městě mohli být vděční, že v podprůměrném poločase vůbec někdo ohrozil branku. Když se k tomu přidá i úspěšný zásah obránce Paraguaye, rovná se to skoro zázraku. Pohled italského trenéra ovšem zázračně nikterak nezářil.

Překvapením ještě před hvizdem rozhodčího byl Marchetti, který nahradil v brance Buffona. Deset minut po přestávce se do ložené šance dostal Vera, když chaotická obrana Italů nedokázala odvrátit míč z vápna. Paraguayský hráč však branku o nějaký ten metr minul. Jeden z viditelnějších reprezentantů evropského celu, Riccardo Montolivo, se pokoušel odpovědět z následného kontru, ztroskotal na Villarovi.

Brankář bíločervených si připsal solidní zákrok i proti střílenému centru Camoranesiho. O poznání hůře se však prezentoval v 63. Minutě. Pepe rozehrával rohový kop, který měl bez problémů vyrazit. Jenže míč netrefil, Barrios neuhlídal De Rossiho a ten v pádu do prázdné branky vyrovnal.

Velmi rychle mohlo být vše ve starých kolejích. Do dobré pozice dostal míč Santana, ale střelou z první minul. Živějším týmem byli po vyrovnávací brance hráči Azzuri, jihoamerická obrana však již byla pozorná a se střelou Pepeho zpoza vápna neměl Villar mnoho práce.

Další střelou z dálky už o poznání více zaměstnal brankáře soupeře Montolivo. Jeho přízemní pokus odvracel Villar na roh solidním zákrokem. Přes větší aktivitu už Italové nedokázali misky vah přetížit na svou stranu a body si tak museli rozdělit. Potřetí během jedenácti zápasů tak rozhodčí naposledy foukl do píšťalky za stavu 1:1.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (723)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele