základní skupiny - skupina C, 2. kolo
03.10.2023 18:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Bruma slaví se spoluhráči vyrovnání (© AFP)

Union si rozezlené fanoušky neudobřil, stíhací jízda Bragy gradovala v závěru

Fotbalisté Unionu Berlín prohráli ve druhém kole skupiny C Ligy mistrů na olympijském stadionu, kde se hrálo k velké nelibosti domácích příznivců, s Bragou 2:3. Na historicky první brance celku z hlavního města v nejprestižnější fotbalové soutěži světa měl lví podíl Alex Král, jehož nádherný pas za obranu zužitkoval v úvodní gól utkání rychlonohý Sheraldo Becker. Stejný hráč stihl přidat do přestávky ještě jednu trefu, ani ta však domácím bodový zisk nezajistila. Krátce po návratu ze šaten totiž srovnal stav zápasu nádhernou ranou zpoza vápna do šibenice Bruma, na něhož v závěrečném nastavení navázal Castro.

Hrozivá série Unionu Berlín nebrala konce. Německý celek o víkendu padl na půdě nováčka Bundesligy Heidenheimu 0:1, a připsal si tak již pátou porážku v řadě. Velkou krizi podrtrhovala téměř nulová ofenziva, která za zmíněných pět duelů vstřelila pouze jeden gól. Z noční můry se chtěli červenobílí dostat na domácí půdě proti portugalské Braze. Ta se ve své soutěži na duel naladila výborně, když dvakrát v řadě vyhrála, přičemž v obou případech čtyřikrát skórovala.

Fotbalisté v červeno-bílém mohli udeřit už ve čtvrté minutě, brance Robina Gosense ovšem předcházelo postavení mimo hru, a oslavy se tak musely pozdržet. V další dobré pozici se ve 28. minutě objevil kapitán domácích Becker, avšak tváří v tvář gólmanovi selhal. Podruhé už se ale útočník ze Surinamu nemýlil. Král ho nádhernou přihrávkou vyslal na zteč a hráč s číslem 27 vstřelil první branku v Lize mistrů v dějinách Unionu Berlín. Ve 37. minutě kapitulovala portugalská obrana podruhé. Becker si opět zaběhl za defenzivní val Bragistů a nechytatelnou ranou zvýšil na 2:0. Těsně před odchodem do šaten stihli hosté snížit zásluhou dorážky Sikoua Niakateho.

Válečníci z Minha se ukázali jako velice tvrdý oříšek. I přes zajímavé šance domácích to byli právě oni, kteří se v 51. minutě radovali z branky a opět v tom měl prsty kapitán hostů Ricardo Horta. Portugalec z rohového kopu přiklepl míč Brumovi, jenž výstavní trefou vyrovnal. Olympijský stadion mohl propuknout v oslavy znovu v 71. minutě. Becker našel milimetrovým centrem střídajícího Kevina Vollanda, který potvrdil svou mizernou produktivitu a vynikající příležitost neproměnil. V identické pozici se ocitl další střídající hráč Brenden Aaronson, naneštěstí pro domácí i on si ve velké příležitosti počínal prachbídně a minul. Portugalci dokonali svůj velkolepý obrat v 94. minutě. Castro napřáhl ze 30 metrů a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči domácí brány.

Union tak na domácí půdě opět vyhořel a protáhl nekončící herní krizi. Další zápasy odehrají oba celky 24. října. Braga doma přivítá Real Madrid, Němci vyzvou Neapol.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (8)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Snad napraví smolnou prohru s Heidenheimem, 2:1

Reagovat
Dalibor Sladky

2:1

Reagovat
Dalibor Sladky

krásna otočka z 2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

Caplár no

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Není možné, aby je v tom kotli neuvařili.

Reagovat
dontcallmeandre

Král asistence na první gól. Vypadá, že mu tohle angažmá sedí. On má na ty angažmá vůbec dobrý čuch

Reagovat
Heresy

On to miva dobre , kluby to snaseji hure ..

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele