základní skupiny - skupina F, 3. kolo
04.11.2020 18:55 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Aleksandr Jerochin (© AFP)

Zenit neudržel vedení a ani na třetí pokus nevyhrál

Jako kritická se už začíná jevit situace Zenitu ve skupině F Ligy mistrů. Tým z Petrohradu nevyhrál ani ve třetím zápase, proti Laziu remizoval 1:1. Po Jerochinově trefě sice dlouho vedl, v závěru však dokázal srovnat Caicedo.

Zenit oproti utkání v Dortmundu přešel na rozestavení se třemi stopery, což vyneslo do sestavy Žirkova. Kromě něho si základní jedenáctku nově vysloužil i Ozdojev, naopak na lavičku si sedli Kuzjajev a Wendel. Trenér Lazia Inzaghi provedl dokonce jen jedinou změnu, od začátku hrál Muriqi, což zařazením mezi náhradníky odnesl Caciedo.

První zajímavější situace v utkání přišla ve čtrnácté minutě, kdy se Correa ujal exekuce rohového kopu a hodně kroucenou ranou pořádně vystrašil Keržakova. Jediným týmem, který v první půli skóroval, byl ale Zenit. Žirkovův centr z levé strany mířil do pokutového území, kde Dzjuba předvedl narážečku o spoluhráče hlavičkou a následně přihrál Alexandru Jerochinovi. Ten už tváří v tvář gólmanovi uspěl a skvělým volejem otevřel gólový účet utkání.

Žirkov, který rozjel akci před touto trefou, se mohl později i sám prosadit. Ve čtyřiašedesáté minutě prošel okolo několika bránících hráčů a zčistajasna se zjevil sám před Reinou, balón ale poslal mimo prostor tří tyčí. Hosté pak mohli vyrovnat z přímého kopu, ten však byl zblokován zdí a nepovedla se ani Hoedtova dorážka. Po centru Milinkoviće-Saviće zase hlavičkoval Savić, jenž by ale potřeboval seřídit mířidla.

Tlak Lazia se stupňoval, důkazem toho byla akce po osmdesáti minutách, kdy se díky své dravosti dostal do vápna Correa, jenže ztroskotal na Kežakovovi. Římany vysvobodil až Felipe Caicedo. Na závěru pěkné kombinace na levé straně se k němu přihrávkou Acerbiho dostal míč a ekvádorský útočník ranou z první na bližší tyč srovnal na 1:1.

Velké zvraty přišly v nastaveném čase. V jeho čtvrté minutě dostal Mostovoj po obrovském zaváhání hostující obrany míč do brány, vinou ofsajdového postavení mu ovšem byla trefa odepřena. Lazio tak své bodové konto rozšířilo na pět a drží postupové pozice, naopak Zenit se krčí na chvostu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zajda

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0-2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat
berliner

V tomto zapase mne potesi neprohra Lazia,prani 1:2, realita bude asi 3:1 pro Zenit

Reagovat
Shevchenko

Krásný gól Hlavně Dzjuba

Reagovat
Pipo123

No na to aká je zostava tak nehráme až tak zle, strašne chýba Alberto, do druhého polčasu to chce oživiť zálohu, ale tých možností na lavičke moc nie je

Reagovat
Elliasson

Podruhé ztracené 3 body pro Zenit v této skupině. Tohle zamrzí. Popravdě, Zenit měl kopat penaltu. Ale stává se.

Reagovat
Pipo123

Dobrá remíza, máme to rozohrané dosť dobre, zostava je síce polepená, ale hráči bojujú a to je hlavné, Caicedo je skvelý žolík, docela sa mi páči Hoedt po tom návrate. Akpro je najlepia posila leta, bojovník, má nejaký prehľad aj slušnú technickú kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo říkal že je Lazio za zenitem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele