základní skupiny - skupina E, 1. kolo
20.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radující se hráči Krasnodaru (© AFP)

Nováčkové Ligy mistrů plichtili, Rennes doma uhrálo bod s Krasnodarem

Premiéra dvou noviců hlavní fáze Ligy mistrů dopadla nerozhodným výsledkem. Rennes a Krasnodar každopádně můžou být spokojeny aspoň s tou skutečností, že v tabulce se průběžně vecpaly přes slovutnější soky Chelsea i Sevillu, které ve vzájemném duelu naopak nevsítily ani branku. Skóre klání načal Serhou Guirassy, následně srovnal Cristian Ramírez.

Hosté, na rozdíl od svého soupeře, nepůsobili na ligové scéně nejlepším dojmem od začátku sezóny, navíc se čerstvě museli obejít bez své obvyklé opory Rémyho Cabelly, který měl neprůkazné testy na nemoc COVID-19, a tak suma sumárum plnili ve Francii roli mírného outsidera. Konečný nerozhodný rezultát pro ně vlastně není vyloženě nějakou tragédií.

Domácí, kteří v uplynulých sedmi kolech Ligue 1 nenašli jediného přemožitele a právem se na francouzské scéně nacházeli na předních pozicích, byli v úvodních pasážích zápasu o něco aktivnějším týmem, avšak Bourigeaudovu hlavičku zlikvidoval gólman Safonov, přičemž poradit si dokázal i s dalekonosným pokusem ze 25. minuty talentovaného Camavingy.

Ruský výběr se poprvé výrazněji osmělil zhruba po půlhodině hry. Berg ve vyložené pozici směřoval míč za brankovou čáru, nicméně vracející se stoper Da Silva stačil balón ještě vyrazit do bezpečných vod. O pár chvil později se na druhé straně znovu osmělil Camavinga, který vypálil svou levačkou, i v tomto případě byl ale tím úspěšnějším zasahující Safonov.

O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Ve 47. minutě se snažil překonat Gomise, brankáře bretaňského družstva, Kaio Pantaleao, i kdyby se však Brazilcovi podařilo zamířit do brankové sítě, gól by ve finále stejně neplatil kvůli ofsajdu. Ve 49. minutě naopak hodlal SRFC poslat do vedení Traoré, jeho pokus však skončil vedle vzdálenější tyčky.

V 56. minutě se Rennes přece dočkalo své odměny. Sorokin evidentně podrazil ve vlastním pokutovém území pronikajícího Terriera, sudí Sidiropoulos nařídil penaltu, a tu proměnil Guirassy, byť si Safonov na merunu sáhl. O tři minuty později ovšem Krasnodar odpověděl na inkasovanou branku, Ramírez levačkou po asistenci Vilheny zamířil přesně na bližší tyčku.

Ve zbývajících minutách byli o něco nebezpečnější Les Rouge et Noir, jenže v koncovce se jim nevedlo dle vlastních představ, a tak tři body na svou stranu nestrhli. V 71. minutě se pokoušel vyzrát střídající Tait na Safonova, ten ale odvrátil míč do zámezí. A v 90. minutě si Safonov poradil i s příležitostí dalšího náhradníka Hunoua, jehož reflexivně vychytal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0 vedeš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejzajmavější zápas zítřejšího dne...2:1

Reagovat
Stannis Baratheon

Souhlasím že je to nejzajímavější zápas. Ale výsledek budek přesně obráceně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nečekal bych že bude někdo s mým názorem tady souhlasit. Prej nemá hrát Kabelka tak to hosté budou mít těžký. Ale těším se na tyto neokoukané týmy moc.

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak přesně jak píšeš oba jsou to v LM neokoukané týmy, které hrají pěkný fotbal. Navíc to může dopadnout jakkoliv. Tyhle zápasy jsou lepší než pořád se opakující zápasy gigantů.

No Cabella bude ztráta no, nechápu že mu neudělají ještě jeden test před zápasem. Svůj tip teda opravuju na 1:1.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem rád, že nejsem jediný blázen, co si místo pesgay a dalších pustí tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
Elliasson

Ta penalta byla trochu zbytečná. Ale Krasnodaru gratuluji za první bod v Lize Mistrů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele