semifinále - 1. zápasy
27.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Chelsea neudržela vedení a z Madridu si odváží remízu 1:1

Úvodní semifinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Chelsea FC skončilo remízou 1:1. Spokojenější budou určitě Londýňané, kteří byli zejména v prvním poločase lepším týmem. Už po čtrnácti minutách vyškolil obranu domácích Christian Pulisic, ale ještě do poločasu bylo srovnáno zásluhou Karima Benzemy. Odveta na Stamford Bridge bude ještě hodně zajímavá.

V zahajovacích sestavách prakticky nebylo žádné překvapení. Jak Zinédine Zidane, tak Thomas Tuchel vsadili na osvědčené jedenáctky a pokud se někdo obával, že by mohlo být utkání až příliš svázané taktikou, ten nakonec mohl být v průběhu prvního poločasu zcela klidný. V prvních dvaceti minutách se o rozruch starala výhradně Chelsea, zatímco Real Madrid ani nevystřelil na branku.

V 10. minutě Blues poprvé zahrozili a po šikovném sklepnutí Pulisice a šanci Wernera zachránil Real od inkasované branky výtečným zákrokem Courtois. Werner se ještě pokusil celou situaci zachránit následnou přízemní střelou, ale ta pro belgického brankáře neznamenala větší nebezpečí. Thibault Courtois byl jednou z ústředních postav semifinále, byl to právě on, kdo přestoupil do Realu Madrid z londýnského velkoklubu podobně jako na střídačce Eden Hazard.

Každopádně Chelsea pokračovala v tempu a za chvíli Werner do třetice nedosáhl na střílený centr Azpilicuety. Real Madrid si koledoval a 14. minuta se mu stala osudnou. Vynikající pas Rüdigera za obranu "Bílého baletu" převzal Pulisic, v pohodě obešel i Courtoise a razantně napálil balón do sítě. Chelsea možná trochu překvapivě, ovšem zaslouženě, vedla ve španělské metropoli 1:0

Inkasovaná branka byla pro Real skutečným budíčkem a hned při první střele orazítkoval Benzema tyčku! Domácí si museli neustále dávat pozor na rychlé výpady Chelsea a po jednom z nich střílel vedle Chilwell. Londýňané neudělali téměř žádnou chybu, přesto Real ve 29. minutě vyrovnal. Tři vyhrané souboje v řadě vytvořily pozici pro Karima Benzemu, jenž si výborně pokryl balón a parádní ranou pod břevno srovnal stav na 1:1.

To už trávník stadionu Alfréda di Stefana zkrápěl vydatný déšť, na který jsou přeci jenom více zvyklí ostrované. V poslední zajímavé možnosti prvního poločasu zkusil marně štěstí z dálky Thiago Silva.

Oba trenéři vsadili do druhého poločasu na stejné jedenáctky a aktivněji začala opět Chelsea. Wernerův pokus zablokoval na rohový kop Varane a pak se delší dobu na hrací ploše nic nedělo. Druhá půle už byla přeci jenom opatrnější a svěží vítr přineslo až trojí střídání na straně Blues. Thomas Tuchel poslal do hry Ziyecha, Havertze i Jamese, zatímco Zidane přichystal příchod někdejšího hráče Chelsea Edena Hazarda.

Hosté na několik minut zamkli Real před vlastní šestnáctkou, ale žádnou větší gólovku to nepřineslo. Volný přímý kop Ziyecha z dobré pozice skončil v náruči Courtoise. Podobně to vypadalo i na druhé straně, kdy po sérii zablokovaných střel byl Mendy dokonce bez práce.

Remíza nebyla pro Real dobrým výsledkem a s přibývajícím časem se Zidanovi svěřenci tlačili do koncovky. Toni Kroos zkusil štěstí zdálky a vybojoval roh, po kterém hlavičkoval Varane vedle branky. Žádná další příležitost už se nenaskytla a sudí Makkelie mohl po uplynutí tří minut nastaveného času zápas ukončit. Real remizoval s Chelsea 1:1 a v odvetě na Stamford Bridge bude mít co dělat.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (928)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele