základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Otávio (© AFP)

Olympiakos podlehl Portu, nicméně i přesto si zahraje Evropskou ligu

Řecký Olympiakos nedokázal vzhledem k okolnostem naplnit papírové předpoklady a portugalskému Portu podlehl po hodně mizerném výkonu v ofenzivní fázi v poměru 0:2. Letošní základní skupinu C tak zakončil hned s pěti porážkami a jedinou výhrou, ovšem i tři body mu nakonec stačí na přesun do jarní fáze Evropské ligy. Jeho jediný konkurent Marseille totiž nestačila v Anglii na favorizovaný Manchester City (0:3).

Výběr z Pireus měl s francouzským rivalem lepší bilanci vzájemných utkání a i takto nízký zisk mu přeci jen stačil na třetí místo. Porto naopak proplulo skupinovou fázi jako nůž máslem a vybojovalo úctyhodných třináct bodů, do osmifinále se podívá z druhé pozice. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa začali opatrněji, jenomže vedoucí gól jim doslova spadl do klína již po deseti minutách hry.

Těsně předtím se ve vyložené možnosti zjevil Toni Martínez a hlavičkoval do břevna, avšak celé vzrušení bylo zbytečné kvůli signalizovanému ofsajdu. Vzápětí po rohovém kopu lehce lízl míč rukou Holebas a německý rozhodčí Brych po zhlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil Otávio a nezaváhal, jelikož balón usměrnil k pravé konstrukci do protipohybu gólmana Sá.

Přesně po odehrané čtvrthodině zazdil obrovskou šanci na vyrovnání Masouras. Sedmadvacetiletý útočník se ocitl tváří v tvář proti brankáři Costovi, ale z bezprostřední blízkosti ho trefil jen do hlavy a míč pak proletěl nad břevnem. Pak se až do konce prvního poločasu nic zásadního nestalo a obrázek se neměnil ani po změně stran. Teprve v 54. minutě nebezpečně vystřelil El Arabi a pravou tyč minul vskutku jen o několik decimetrů.

Hosté definitivně rozhodli o svém úspěchu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Na pravém křídle odvedl skvělou práci Luis Díaz a jeho střílená přihrávka se odrazila přímo proti kopačce Mateuse Uribeho, jenž z hranice šestnáctky propálil vše, co mu stálo v cestě včetně domácího strážce. Olympiakos v 79. minutě navíc prožil další pohromu, neboť Rúben Semedo až příliš horlivě podrazil unikajícího Díaze a Brych mu bez váhání udělil druhou žlutou kartu, utkání tak pro něj předčasně skončilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
adam77

2-2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

Neprohra Porta

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
FC Porto FC

Porto válec!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele