základní skupiny - skupina G, 2. kolo
28.10.2020 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Viktor Cyhankov (© AFP)

Dynamo zkolabovalo ve druhé půli a z Budapeště si odváží jen remízu 2:2

Dynamo Kyjev nedotáhlo do zdárného konce nadějně rozehraný zápas na půdě maďarského Ferencvárose a po naprosto nezvládnutém závěru utkání nakonec bere pouze bod za nerozhodný výsledek 2:2. Hosté přitom o poločase vedli dvoubrankovým rozdílem, jenomže houževnatí domácí po hodině hry snížili a v 90. minutě využili početní výhody po vyloučení Sergeje Sydorčuka zásluhou kanonýra Francka Boliho.

Domácí trenér Sergej Rebrov, který strávil v Kyjevě podstatnou část své kariéry jako hráč i jako trenér, svého bývalého zaměstnavatele překvapil skvěle zvolenou taktikou ve druhém dějství. Oba dva soupeři proto vybojovali svůj premiérový bod ve skupině G a jejich šance na postup do osmifinále stále nejsou příliš velké. Do středečního utkání lépe vstoupil mírný favorit a první větší možnost si vypracoval po necelých dvaceti odehraných minutách.

Do dobré pozice uvnitř pokutového území protivníka se dostal Karavajev a mířil k levé tyči, ovšem s výtečným zákrokem se vytáhl brankář Dibusz. Ve 27. minutě se Charatin položil do střely zblízka od Zabarnyje, nešťastně zahrál rukou a slovenský rozhodčí Kružliak okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Viktor Cyhankov a bezmocného Dibusze poslal na opačnou stranu.

Dynamo zvýšilo svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, to se totiž prosadil nejlepší střelec týmu Carlos De Pena. Osmadvacetiletý uruguayský ostrostřelec potvrdil dobrou formu po rychlé akci na pravém křídle. Finální přihrávku Bujalskyjho ještě tečoval vracející se kapitán Lovrencsics a míč se šťastně odrazil do sítě právě od nohy nabíhajícího de Peny. Maďarský celek po změně stran přidal a naději na bodový zisk vykřesal v 59. minutě.

Krásný pas Zubkova převzal Tokmac Chol Nguen a perfektní křižnou ranou z dvanácti metrů skóroval s pomocí vzdálenější konstrukce. Ferencváros v následujícím průběhu marně dobýval dobře organizovanou defenzívu protivníka, hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 86. minutě. Kapitán Sydorčuk ztratil balón na vlastní polovině a pak se dopustil naprosto zbytečného zákroku, Kružliak mu zcela zaslouženě udělil druhou žlutou a následně tedy i červenou kartu.

Domácí udeřili v poslední minutě základní hrací doby. Po přímém volném kopu rozehraném nakrátko nejprve vystřelil Mak, Laïdouni poté našel před brankou zkušeného útočníka z Pobřeží Slonoviny Boliho a ten překonal bezmocného gólmana Bojka povedeným obloučkem. V šesté minutě nastavení mohl dokonce otočit vývoj Zubkov, nicméně Bojko se tentokrát vytáhl s famózním reflexivním zákrokem a zachránil pro svůj tým alespoň bod.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
Franzstadt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
tlaci

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
adalbertus

dobrý jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Akinfeev

1:3

Reagovat
jmenujusehonza

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele