základní skupiny - skupina C, 5. kolo
01.12.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuda v Portu. Domácí ubránili ofenzivu Manchesteru City

Manchester City se domů z Portugalska vrací mírně zklamán. Udržel si sice náskok na druhý tým a tím pádem první místo, ale herně se mu dnes nedařilo. Portu Angličané gól nedali a zápas skončil nudnou remízou.

Porto chtělo domácím zápasem překvapit jasného favorita, současný lídr z města textilu má za cíl postup z prvního místa. Tomu nahrává i jeho skvělé skóre. Citizens dostali jen jednu branku a sami jich dali dvanáct. Úvodní minuty nenabídly zrovna strhující tempo, i když Citizens potvrzovali úlohu favorita.

Velmi časté nahrávky po straně mířily zejména na rozběhnutého Cancela napravo či Zinčenka na druhé straně. Hostům ale chyběl hrotový útočník a na tomto místě nastoupil trochu netradičně Ferrán Torres. Porto spíš čekalo na šanci a obrana Citizens si musela dávat pozor na časté náběhy Maregy.

Na obou stranách jsme viděli i několik sporných okamžiků ve vápně, ale zkušený sudí Björn Kuipers neposoudil ani jeden z pádů ve vápně jako penaltový. Na první větší šanci jsme proto čekali až do 37. minuty. V ní totiž Raheem Sterling obešel obránce po straně vápna, zamířil na střed a vypálil na zadní tyč. Dost možná by z toho byl gól, nebýt obránce Sanusiho, jenž balon vykopl z brankové čáry!

Na to, kolik faulů nebo přinejmenším zákroků na hraně jsme viděli, sudí Kuipers překvapivě nechával hru plynout, aniž by se uchýlil k rozdávání karet. Manchester City si stále nemohl poradit s velmi dobrou obranou portugalského celku a ke konci první půle ji nepropálil ani Fernandinho.

Ani jeden z trenérů při poločasové přestávce nesáhl ke střídání a pokračovalo se v zajetých kolejích. Obránce Mbemba se pokusil vyslat do útoku Maregu, ovšem jeho pohybu si všiml Zinčenko a v pravou chvíli se do věci vložil.

Jinak se Manchester dost trápil a jeho jindy kreativní útok dlouho nemohl přijít s kvalitní finálkou. Až v 61. minutě. V ní si Sterling zaběhl za obranu na pas Fodena a sprintoval sám na bránu. Její strážce Marchesín ovšem dobře zmenšil střelecký úhel a anglického útočníka vychytal. Balon se nicméně dostal zpět do hry k Torresovi, jehož slabé zakončení odvrátila domácí obrana.

O chvíli později zakončoval krásný pas ve skluzu Dias, jenže ani on, ani dobíhající Torres neproměnili své šance. Dvacet minut před koncem poslal trenér Guardiola do akce Gabriela Jesuse a doufal, že mu přinese štěstí. Postupem času tlak Citizens stále nabýval na síle a v 80. minutě se dokonce na chvíli měnilo skóre. O gól City se postaral právě střídající Jesus, jenže jeho radost neměla dlouhého trvání. VAR totiž odhalil, že Rodri stál při zárodku akce v ofsajdu. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

Postup v kapse, tip X, nepustit 1.miesto v skupine

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
FC Porto FC

Remíza 2:2 na pána :D

Reagovat
Whitemedia

Tak co Sarr, jak mu to u vás šlape Voky?

Reagovat
FC Porto FC

Od kud víš jméno? Sarr je teď velice spolehlivej, prostě v pohodě obránce, uvidíme ještě časem. Prostě není to žádnéj král ale nedá se říct že by hral špatně

Reagovat
Whitemedia

Před sto lety jsme se spolu na fotbalportalu a icq bavili a sem tam se hádali o Ferreirovi

Reagovat
FC Porto FC

Ty máš paměť hochu! :D

Reagovat
Whitemedia

Tak Znojemáka fandícího Portu a Chelsea znám i po těch letech pořád jen jednoho, takže nic těžkého si to pamatovat

Reagovat
FC Porto FC

J to ohroženy druh :D

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1, překvápko

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

1-1

Reagovat
diastan

Ederson, Cancelo, Dias, Garcia, Zinchenko, Rodrigo, Fernandinho (C), Bernardo, Foden, Sterling, Torres

Reagovat
Shevchenko

Tu to žije teda

Reagovat
FC Porto FC

Co jsme všechno včera přežili je neskutečný

Reagovat
Kinky7

Marchesin byl fantasticky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele