základní skupiny - skupina F, 5. kolo
02.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Dortmund uhrál s Laziem postupovou remízu

Borussia Dortmund si zajistila postup do osmifinále Ligy mistrů. Stačila jí k tomu remíza 1:1 s římským Laziem. To stále ve skupině neprohrálo, ale o postup bude muset zabojovat v posledním kole doma s Bruggami.

Dortmundu scházel ostrostřelec Erling Håland, který se na předzápasovém tréninku zranil a s největší pravděpodobností bude chybět až do konce kalendářního roku.

První šanci měl v 19. minutě hostující Joaquín Correa, ale brankáře Bürkiho se mu v pádu nepodařilo překonat. Ještě blíž bylo Lazio k vedoucí brance v 29. minutě. Correa poslal míč do strany na Marušiče, ten ještě hledal před brankou Acerbiho, který ovšem balon v jasné pozici netrefil, navíc byl nejspíš i v ofsajdu. Na druhé straně zahrozil střelou z dálky Hazard, vzápětí pak neuspěl ani dorážející Reus.

Až těsně před poločasem se domácí dočkali. Thorgan Hazard prostrčil do uličky na Guerreira a ten propasíroval míč do sítě.

Po přestávce jako první zahrozila znovu Borussia. Giovanni Reyna si ale na svého skorojmenovce Pepeho Reinu v bráně Lazia nepřišel. Po hodině hry mohl vyrovnat Immobile, jemuž palebnou pozici připravil na hranici vápna přihrávkou Marušič, ale Bürki vytáhl jeho pokus na roh.

O chvíli později se už ale italský kanonýr dočkal. Po střetu Schulze s Milinkoviče-Savičem nařídil sudí Lahoz mimořádně přísnou penaltu a Immobile si s ní věděl rady.

Vítězství Dortmundu měl pak na noze Nico Schulz, ale levačkou pálil těsně vedle levé Reinovy tyče. Immobileho pak dalším zákrokem čtyři minuty před koncem znovu vychytal skvělý Roman Bürki.

Utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.

Autor: Jiří Fišara / o2tv.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
berliner

Tip 3:2 a snad to Laziu bude stacit na postup, ta porazka

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Rich

Pojďme Dortmund

Reagovat
Brandon Walsh

Skoda, ze Lazio nevyhralo. Ke konci zapasu citelne lepsi vykon jak BVB.

Ta svyborne kopla standartka nebo strela Immobileho... Snadd uz to Lazio uhraje v poslednim zapase. Byla by to velka skoda, kdyby nepostoupili.

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Kucka

Reagovat
Largo

Teoreticky můžou i z prvního místa...

Reagovat
Eldarion

Tiez im drzim palce

Reagovat
To som ja

Majú to vo svojích rukách,stačí im s Bruggami aj remíza.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Pipo123

Hlavne Pereira hral ku koncu výborne a dosť to tam ťahal, mal tam zaujímavé situácie

Reagovat
Eichel

Reagovat
FORZAMILAN

Bravo Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele