základní skupiny - skupina A, 4. kolo
25.11.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Leroy Sane (© AFP)

Bayern proti Salzburgu zaznamenal další vítězství a míří do osmifinále

Bayern Mnichov zvítězil také ve čtvrtém utkání základních skupin Ligy mistrů a zajistil si rychlý postup do osmifinále soutěže. Bavorský gigant dal zapomenout na víkendový neúspěch z Bundesligy a porazil na domácí půdě Salzburg 3:1.

Domácí trenér Hans Flick neponechal nic náhodě a na hřiště vyslal od úvodního hvizdu většinu svých opor. Ty po ospalejším úvodů ukázaly svou kvalitu a byl to domácí celek, který si vypracoval první velkou šanci - po deseti minutách hry zpoza pokutového území pálil z voleje těsně vedle Gnabry. Svého kolegu o pár minut později napodobil Lewandowski, jehož střela proletěla nad břevnem.

Po čtvrthodině hry si ale vyloženou brankovou příležitost vypracovali hosté. Koita využil Alabovy chyby a do stoprocentní příležitosti vyslal Berišu, jehož díky včasnému vyběhnutí vychytal Neuer. Do odkryté brány poté mohl skórovat nehlídaný Mwepu, jeho střele ale v obrovské šanci chyběla razance.

Salzburg hrál proti věhlasnému soupeři odvážně a dokázal krátký čas na míči plnohodnotně využít. V 35. minutě mohl hosty po Junuzovičově krásné přihrávce poslat do vedení Szoboszlai, ale sám před Neuerem zcela selhal a míč poslal vysoko nad bránu.

Opět se tak ukázalo známé fotbalové přísloví "nedáš, dostaneš" jako platné a Bayern šel krátce před přestávkou do vedení. Lewandowski patičkou přihrál na hranici šestnáctky Mullerovi, jehož střelu brankář Stankovic sice vyrazil, ale pouze k Lewandowskému, který s šancí naložil jako obvykle a poslal své spoluhráče do kabin v dobré náladě.

Salzburg se snažil rychle vrátit do zápase, ale jen pár minut po změně stran již bylo vedení Bayernu dvojnásobné. Coman se na hranici pokutového území napřáhl ke střele, kterou se sice obránci Maximilianu Woberovi podařilo srazit, ale pouze do vlastní sítě - 2:0.

Naděje na zvrat krutého utkání pro Salzburg přišla v 66. minutě. Domácí Roca podruhé v utkání ostře fauloval Junuzoviče a podruhé obdržel za ostrý faul žlutou kartu, a rakouský celek šel do početní výhody.

Ani ta ovšem Bayernu nezabránila ve střílení gólů a hned o dvě minuty později se ve Stankovicově síti uvelebil další kapřík. Na Comanův centr z levé strany si nejlépe vyskočil střídající Sané a přesnou prudkou hlavičkou nedal brankáři hostů šanci.

Salzburg byl úřadujícímu šampiónovi Ligy mistrů rovnocenným soupeřem, ale i nadále ho trápilo neproměňování šancí. Berišovu střelu z úhlu vyrazil Neuer pouze k Mwepuovi, ale ten i ve druhé tutovce neuspěl a pouze trefil domácího brankáře.

Hosté nakonec prolomili střeleckou smůlu a dokázali překonat skvěle chytajícího Neuera. Pravý bek Kristensen při jednom z mála svých ofenzivních výpadů nijak neváhal a poslal přesný přízemní centr do vápna na Berišu, který střelou z hranice malého vápna snížil skóre zápasu. Neuera dokázal ještě v závěru zápasu kličkou překonat střídající Sučič, ale jeho střela z úhlu proletěla vedle brány, a Bayern tak po dalším vítězství může slavit postup ze skupiny.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (34)

Přidat komentář
Rich

4-1. Pojďme Bayern.

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Bildu Hansi Flick stále není spokojen s váhou a kondicí Niklasa Süleho, a proto ho do zítřejšího zápasu proti Salcburku nezařadil

Reagovat
bayern987

Že by debut Nianzoua? Ten hrál poslední zápas někdy v únoru, tak uvidíme no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hrát taky nebude. Není na soupisce ligy mistrů už od samého počátku. Ve skupinové fázi už ho neuvidíme vůbec.

Reagovat
bayern987

Aha, super Tak asi Javi na stopera.

Reagovat
Bayern +

Tak to som zvedavý ako postaví tu obranu, pretože Sarr určite nie je lepší

Radšej by som to videl na: Pavard, Süle, Boateng, Alaba.

Pokial by fakt Süle nemohol tak Martinez na CB a Roca vedľa Goretzku ale to je asi utopia...

Reagovat
bayern987

Sarr taky není fit...

Reagovat
Seydou Doumbia

sarr je sračka hlavně

Reagovat
20fredy20

Co vyvadza ? Aj v expreske je ze sa nechova ako profesional.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
wyqinac

Tak podle O2 nakonec k zápasu nastoupí jiný red bull

https://imgur.com/gallery/f0OcqQQ

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Heresy

3:2

Reagovat
Bastaron

4:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
bayern987

Richards a Roca v základu...

Reagovat
bayern987

Roca zatím super, Richards strašně nervózní, hodně kazí

Reagovat
bayern987

NEUEEER

Reagovat
Kincl

Ten debílek dostane šanci po x zápasech a nechá se vykartovat

Reagovat
Allianz_Arena

Pro Salzburg by bylo ideální začít proměňovat šance, protože i přes jeden bod se jejich postup nezdá vůbec nereálný. V obou následujících zápasech jim celkem věřím a Bayern jim snad pomůže.

Reagovat
Rich

Dneska super zápas, škoda, že Roca se nechal vykartovat, hrál slušně, Richards nervózní strašně, ale jinak super zápas. Sané.

Ohledně obrany, dneska Boateng super, Alaba strašný opět...

Reagovat
Kolarik12

No nevim, jedinej, kdo byl vcera opravdu top byl Neuer. Nepamatuju, kdy naposled nekdo Bayern tak prestrilel a nebyt prave Neuera, tak to klidne mohlo dopadnout jinak. Roca me mile prekvapil, skoda te druhe zlute, ale ta vyplynula z jeho premotivovanosti. Trochu vic me desi ta obrana, Alaba opravdu tragickej, Pavard taky nic moc nepredvedl a cely se to trochu uklidnilo az kdyz na hriste dosel Lucas a Richards se presunul na pravo. Kazdopadne to byl divacky peknej zapas a vyhra se pocita, ale herni projev Bayernu je odlisnej oproti lonsku, chybi mi tam ta dravost a vic pohybu, ale porad doufam, ze je to mozna jen soucast taktiky, kdy se setri sily a tady s tim zabijackym stylem fotbalu, kterej ale stoji hrace strasne moc energie Flick prijde az na jare, kdy jde o vse.

Reagovat
Rich

Souhlasím s tebou... Musím ale uznat, že Salcburg byl fakt dobrý a dokázal v obou zápasech Bayern potrápit, ostatně hodně bych si přál, aby postoupili taky ze skupinu, hrozně rád bych je viděl při duelu třeba s United nebo Realem... Jinak ohledně obrany, s Alabou máš pravdu, je dost tragický, dokonce bych řekl, že je horší než Boateng... Včera jsem chápal, proč Flick by chtěl novou smlouvu pro Boatenga, ty dlouhé pasy, co předkládal na hráče, dobře pracoval... Nechci ho přeceňovat, má své dny, kdy se mu nedaří, ale tu smlouvu na jeden dva roky bych prodloužil, vždyť by mohl být jako záloha na lavičce a opravdu zatímco Boateng má výkony, že dokazuje tu kvalitu, tak Alaba, co zápas to minela... Fakt to je hrůza a na levého beka už nemá, Davies a Hernandez jsou daleko lepší...

Jinak chápu Flicka, že Saného nedává od začátku, ale prostě opět nastoupil a dal důležitý gól.

Reagovat
20fredy20

Ked tu bola tabulka najlepsich brankarov Neuer bol tusim 8, no idem sa teda este pozret na tych vraj 7 lepsich

Reagovat
südkurve

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rich

Reagovat
Han střelil první

včera skvělý. Škoda pro hráče Salzburgu, protože to klidně mohla být jejich hvězdná noc.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Kolarik12

No nejvic me vcera rozesmalo, kdyz na O2 komentatori tvrdili, ze Neuer zatim letos hleda formu, protoze naposled vychytal nulu proti Frankfurtu. Ale co clovek ceka od lidi, kteri si pletou stridajiciho Saneho se Zirkzeem. Nechapu, jak nekdo takovej muze komentovta fotbal.

Reagovat
Bayern +

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele