osmifinále - 1. zápasy
21.02.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester v Seville nezaujal, za remízu vděčí De Geovi

Na ofenzivní hitparádu svých ostrovních kolegů z Manchesteru City, Tottenhamu či Liverpoolu z hřišť soupeřů poslední anglický účastník v Lize mistrů nenavázal. Manchester United se proti Seville prezentoval nevýrazným výkonem a nebýt fantastického zákroku Davida de Gey proti hlavičce Luise Muriela z bezprostřední blízkosti, neuhájil by v Andalusii ani čisté konto.

Manažer Manchesteru José Mourinho poněkud překvapivě opominul v základní sestavě Paula Pogbu, stejně jako duo mladých forvardů Rashford-Martial, zatímco na trávníku se od první minuty objevil mladičký Scott McTominay či čerstvě uzdravivší Ander Herrera. Španělský záložník si však brzy přivodil nové zranění, a tak se po čtvrthodině hry Pogba přece jen na hřiště podíval.

Na hře United však ani nástup rekordní posily z Juventusu nic nezměnil, neboť hosté se prezentovali konzervativním stylem s důrazem na defenzivu a podporou útoku ve výrazně omezeném počtu hráčů, jak je ostatně Mourinhovým dobrým zvykem. Přesto mohl v pětadvacáté minuty Rudé ďábly poslat do vedení Romelu Lukaku, avšak obtížnou ránu z voleje nedokázal ukočírovat a vysoko přestřelil.

Poté, co sevillští v úvodní půlhodině zjistili, že herní iniciativa je čistě na jejich straně, podrobili v závěru první půle soupeře krušným chvilkám, v nichž se musel v plné parádě zaskvět nejlepší hráč United - David de Gea. Španělský gólman nejprve dvakrát zneškodnil pokusy Ángela Correy, avšak to nejlepší ze svého repertoáru si schoval na první minutu nastavení. Luis Muriel se za přihlížení statické obrany United zjevil zcela osamocen na hranici malého vápna a poslal vstříc brance tvrdou hlavičku pod břevno. Místo očekávaného průlomu skóre však De Gea vytáhl stěží uvěřitelný reflexivní zákrok a vytěsnil míč do bezpečí na rohový kop. Užaslému Murielovi nezbylo nic jiného než svému protihráči pogratulovat.

Jestliže první půle nabídla nepříliš záživnou podívanou, oproti hře po změně stran šlo stále o pastvu pro oči. Hosté i nadále pokračovali v mdlém výkonu a Sevilla navzdory rovným pětadvaceti střeleckým pokusům postrádala řádné zakončení, které by mělo naději proti zdánlivě nepřekonatelnému De Geovi. Asi největší příležitost zahodil Sarabia, jehož našel na zadní tyči povedeným centrem Muriel, jenže hlavička sevillského křídelníka zamířila hrubě nepřesně.

Když pak v závěru neúnavný a věčně osamocený Romelu Lukaku přece jen skóroval, sudí Turpin správně branku neuznal, neboť belgický forvard si míč zpracoval rukou. Manchester si tak do domácí odvety odváží bezbrankovou remízu a zůstává papírovým favoritem na postup, ovšem ke splnění těchto očekávání bude zapotřebí podstatně aktivnějšího výkonu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (859)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele