osmifinále - odvety
13.03.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Mourinho narazil, Ben Yedder poslal do čtvrtfinále Sevillu

Do odvety už Josému Mourinhovi opatrná taktika nevyšla. Skoro hodinu a čtvrt jsme se dějem zápasu Manchesteru United a Sevilly protrápili bez branek, potom však rozhodl žolík Portugalcova oponenta Vincenza Montelly. Wissam Ben Yedder dal dva góly během čtyř minut a anglického favorita nemilosrdně popravil. Tomu nepomohla ani Lukakuova korekce, do čtvrtfinále postupuje Sevilla.

Španělský tým nejspíš zapomněl, že nehraje Evropskou ligu, v níž mezi lety 2014 až 2016 bezprecedentně kraloval. Teď si Sevilla vyšlápla na zvučného soupeře i v Lize mistrů. Pomstila se navíc i Premier League, když po loňském výpadku s Leicesterem tentokrát anglického soka vyřadila.

Manchester United byl přitom jasným favoritem, jenže José Mourinho jako už poněkolikáté opět přistoupil k odvetě vyřazovacího zápasu až příliš pragmaticky a opatrná, chcete-li beztvárná hra se mu stala osudnou. První půlhodinu diváci České televize litovali, že se hokejové čtvrtfinále play-off neprotáhlo ještě víc.

Uspávací průběh hry rozčísl krátce před koncem prvního poločasu Marouane Fellaini, a to nikoli účesem á la Mickey Mouse, ale tvrdou ranou z úhlu, na kterou mu nabil Alexis Sánchez. Pět minut po obrátce ho z podobné pozice následoval kolega Jesse Lingard, jenže ani on neuspěl. I po jeho ráně dobře zasáhl gólman Sevilly Sergio Rico.

Hra se zrychlila alespoň do takové míry, že už fotbal zas až tak nenudil. V jednu chvíli měl skvělou pozici Alexis, o chvíli později Muriel a následně zase na druhé straně Lukaku. Utkání však kralovaly pevné defenzivy a pozorní blokující stopeři. Tedy až do chvíle, než na hřiště vtrhnul Wissam Ben Yedder.

Nyní už druhý nejlepší střelec letošního ročníku Ligy mistrů si nejprve v 74. minutě po chybě Valencii naběhl mezi stopery na dobrý pas Sarabii a míč uklidil přesně k tyči. Jen o tři minuty později mu netradičně vypomohl jindy perfektní David De Gea. Španělský brankář si totiž Ben Yedderovu hlavičku neobratným vyražením prakticky srazil do brány.

Naději pro United vykřesal sedm minut před koncem základní hrací doby Romelu Lukaku, který se prorval k rohovému kopu Rashforda a nekompromisně míč napálil do sítě. Další gólovku si už ale United nevytvořili, a tak mohl v nastaveném čase Ben Yedder bez výčitek spálit další samostatný nájezd. I tak totiž jeho zásluhou Sevilla po výhře 2:1 postupuje mezi nejlepších osm.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2097)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele