základní skupiny - skupina A, 4. kolo
31.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - CSKA Moskva 1:2

Švýcarská Basilej nevyužila velké šance na postup do osmifinále a v odvetě s ruským CSKA Moskva nakonec prohrála po výsledku 1:2. Pokud by získala tři body, tak by si s velkým předstihem zajistila účast v nejlepší šestnáctce, takhle se spíše dostala do nevýhodné pozice a ve zbývajících dvou zápasech bude muset ještě hodně bojovat. Naopak ruský vicemistr vrátil soupeři domácí prohru 0:2 a naopak oživil své naděje na jarní působení v LM.

Oba dva úterní protivníci mají momentálně na kontě šest bodů a za vedoucím Manchesterem United zaostávají o bodů šest, stejným náskokem disponují před portugalským Sportingem. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak atraktivní, parta okolo českých reprezentantů Tomáše Vaclíka a Marka Suchého se dostala do vedení z ničeho nic ze své první vážnější příležitosti ve 32. minutě, kdy se prosadil šestadvacetiletý záložník Luca Zuffi.

Hosté doplatili na velmi defenzivní pojetí hry, po rychlé přízemní kombinaci na jeden dotek střílel zblízka Elyounoussi a brankář Akinfejev dokázal vyrazit balón před sebe. Na hranici šestnáctky se však dostal k dorážce právě Zuffi a z voleje krásným lobem zamířil doprostřed branky. Do druhého dějství vstoupil mnohem aktivněji moskevský celek a po třech odehraných minutách měl na kopačce vyrovnání Kučajev.

Ten se po sérii odrazů ocitl nikým nehlídán ve středu pokutového území, jenomže své zakončení uspěchal a mířil zhruba o půl metru vedle levé tyče. V 50. minutě mohl pojistit vedení Basileje Zuffi, jenž se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů, hezky obstřelil zeď, ale Akinfejev předvedl výtečný zákrok jednoruč a balón vyrazil ke svým spoluhráčům. CSKA srovnal v 65. minutě zásluhou navrátilce v sestavě - Alana Dzagojeva.

Šestadvacetiletý záložník se po tečované přihrávce dostal za obranu FC a počínal si jako zkušený mazák, počkal si na Vaclíkův pohyb a pak chladnokrevně zamířil ke vzdálenější konstrukci. Rozhodující trefu vsítili hosté o čtrnáct minut později, kdy velmi důležitý gól zaznamenal Pontus Wernbloom. Zkušený jednatřicetiletý švédský záložník vystřelil z hranice šestnáctky a jeho skákavý pokus zapadl kolem Vaclíka k levé tyči.

Od tohoto momentu se moskevský klub soustředil pouze na defenzivní činnost a hubený náskok s přehledem udržel až do závěrečného hvizdu. Basilej v příštím kole přivítá Manchester a čeká ji opravdu tuhý boj o klíčové body. CSKA se pokusí navázat na tento tříbodový zisk se Sportingem a vzhledem k situaci bude považován za mírného favorita.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
Shevchenko

Suchý

Reagovat
patas92

Suchý snad každý zápas v LM nějaký kiks Fakt by mě zajímalo, co předvádí ve Švýcarské lize, když si tam furt drží místo a navíc ještě jako kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý top stoper

Reagovat
Kepy_FCB

Suchy ale podle expertu ve studiu za nic nemohl

Reagovat
vanGomm

Do studia ČT se kritici našich hráčů nezvou.Tam si musí všichni notovat stejnou.Divím se,že tohle ještě může někoho překvapit .

Reagovat
REPLIKATOR

Suchý To je zoufalec

Reagovat
Elliasson

Mara Suchý

A jinak, dobře CSKA! Prohrát s Tulou, aby byla následně vyloupena Basilej. Takové výsledky nemá jen tak někdo!

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si upozornit na chybu. Ve větě: "Oba dva úterní protivníci mají momentálně na kontě šest bodů a za vedoucím Manchesterem United zaostávají o bodů šest, stejným náskokem disponují před portugalským Sportingem." Má tam být před portugalskou Benfikou. Je to detail, ale pro pořádek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele