základní skupiny - skupina F, 6. kolo
07.12.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Legia si poradila se Sportingem a zahraje si Evropskou ligu

Celek s nejhorší obranou z celého pelotonu Ligy mistrů dokázal v nejdůležitějším mači skupiny poprvé udržet čisté konto, což se ve finále ukázalo jako klíčové. Sporting nenašel cestu za vyrovnávacím gólem a přepustil Legii třetí místo, takže jeho soupeř si na jaře zahraje Evropskou ligu. O jediný zásah se postaral v první půli Guilherme.

Možná se trochu překvapivě v domácí sestavě neobjevil nejlepší střelec týmu Nemanja Nikolič, který pouze seděl na lavičce náhradníků. Riskantní tah kouče Jaceka Magiery se ovšem ukázal jako správný. Šanci dal Aleksandaru Prijovicovi a ten se mu odvděčil asistencí u rozhodující branky po půlhodině hry.

Že dokáže být varšavský klub směrem dopředu nebezpečný, ukázal už předchozí domácí zápas, v němž se mu hned třikrát podařilo překonat slavný Real. Proti Sportingu hrál nebojácně a za postupem do Evropské ligy šel naproti. Už v 7. minutě se podařilo rozvlnit síť Prijovicovi, nicméně skóroval pouze z ofsajdu.

Ve 26. minutě se švýcarský forvard ocitl v další dobré pozici po individuální akci, trefil však ke své smůle jenom boční síť. O čtyři minuty později se již domácí ujali vedení. Prijovic ve vápně nebyl odstaven od míče, následně ho předal do brankového území, odkud Guilherme zamířil do protipohybu brankáře Ruie Patrícia.

Ani po obrátce stran se hra Sportingu nijak výrazně nezlepšila. Na sklonku hodiny hry přišli posílit útok Ricardo Esgaio a Bryan Ruiz, nicméně i nadále jako by byli více při chuti domácí. Jejich protivník se vepředu jen těžko prosazoval. V 65. minutě zakončoval z voleje Moulin, avšak svou pumelici usměrnil jen mimo kýžený prostor.

Až dvacet minut před koncem hosté poprvé výrazněji zahrozili. K odraženému míči se dostal u tyčky André, z blízkosti ale na gólmana Malarze nevyzrál. O pár chvil později zazdil Brazilec asi největší příležitost Sportingu. Parádně si naběhl na zadní tyč na pas od Gelsona Martinse, jenže trestuhodně minul zcela prázdnou bránu.

André byl i nadále nejnebezpečnějším mužem mužstva pod vedením trenéra Jorgeho Jesuse. V 77. minutě napřáhl z dálky a jeho dělovku musel Malarz vyškrabávat zpod břevna. Lisabonští lvi se snažili v závěrečných minutách s výsledkem ještě něco udělat, ale marně. Navíc ještě přišli o vyloučeného Williama Carvalha čtyři minuty před koncem.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
cepinzcegamy

1:0 ti přijde jako neuvěřitelnej tip?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

2:2

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
pawelFCB

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

hloušek je ještě asi zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude masakr. Sice se budu modlit za výhru, ale objektivně to moc dobře nevidím.

Tip- 1-3

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat
Han střelil první

To je bííída, úplná bída.

Reagovat
Hiko

jdu se zahrabat, vypadnout s Polákama...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda..

Jenom škoda, že mi O2 nedovolilo se na tenhle zápas podívat. A teď chci k vánocům pouze Legii pro Spartu.

Reagovat
Shevchenko

proč to ty mrdky vůbec nedávali?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli to byla nějaká chyba, ale v multidimenzi běžel hokej..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo nesleduje ligu našich severních sousedů a speciálně Legii, tak určitě nechápe, jak se mužstvo s nejvíce obdrženými góly mohlo dostat přes Sporting. Nad ránem jsem přijel z Varšavy a zápas stál za to. Jako fanda Legie bych si moc přál Spartu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele