základní skupiny - skupina G, 6. kolo
07.12.2016 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Porto rozcupovalo Leicester na pět kousků a je v osmifinále

Jestliže chtěl anglický šampion z Leicesteru v Lize mistrů přijít po trápení v domácí soutěži na jiné myšlenky, závěrečné utkání skupinové fáze v Portu mu na náladě rozhodně nepřidalo. Ani tvrdý debakl 5:0 ovšem družinu Claudia Ranieriho nepřipravil o výhodnější první místo ve skupině G, kde jej z druhé příčky díky tomuto triumfu doplní právě Porto.

Favorit utkání byl od počátku jasný. Zatímco hosté do Portugalska přicestovali s vědomím jistého prvního místa bez celé řady opor v čele s ofenzivními tahouny Vardym, Slimanim a Mahrezem, Porto potřebovalo nutně zvítězit, aby si zajistilo postup do osmifinále bez ohledu na výsledek střetnutí Bruggy - FC Kodaň. Papírové předpoklady se naplnily již velmi záhy, přesněji řečeno po šesti minutách. V tu chvíli totiž brankář Ben Hamer, který se v brance Leicesteru objevil poprvé po takřka dvou letech, inkasoval z rohového kopu zásluhou přesné hlavičky Andrého Silvy.

Naprostá herní dominance domácích pokračovala i nadále a o zasloužené pojištění brzkého náskoku se v šestadvacáté minutě postaral Jesús Corona, jemuž připravil palebnou pozici povedeným centrem Alex Telles a Corona špičkovou ranou z voleje nedal Hamerovi šanci zasáhnout. Když pak rozjetí hráči Porta přidali díky vychytralé patičce Brahimiho i třetí gól do šatny, nebylo o vítězi utkání sebemenších pochyb.

Claudio Ranieri sice hned o přestávce sáhl k razantnímu dvojímu střídání, když na trávník vyběhli Ulloa s Albrightonem, ovšem na jakékoli zdramatizování zápasu již bylo příliš pozdě. Snad jediným pozitivem byl z hráčů Foxes mladý André Gray, jenž jako jediný představoval pro domácí obranu občasné nebezpečí, avšak góly padaly i nadále pouze na jednu stranu. Ve čtyřiašedesáté minutě prohloubil defenzivní nemohoucnost Leicesteru Danny Drinkwater nešikovným faulem na Silvu, který následný pokutový kop sám proměnil a svou druhou trefou večera upravil skóre již na propastných 4:0.

O finální pátou tečku se pak třináct minut před koncem postaral Diogo Jota, který v samostatném úniku propálil bezmocného Hamera mezi nohama. O alespoň symbolické zkorigování žalostného výsledku se málem postaral Leonardo Ulloa, jenže jeho střela se nakonec pouze otřela o břevno, a tak Leicester odjíždí s pětigólovým výpraskem, který mu na sebevědomí před nadcházejícím ligovým střetnutím s Manchesterem City rozhodně nepřidá.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
Eve95

Nechápu jak může být na Leicester takovej kurz

Reagovat
DieFohlenBMG

protože je suverénně první a porto musí vyhrát, aby postoupilo

Reagovat
oli9

Reagovat
Eve95

I tak je ten kurz stupidní si myslim

Reagovat
FC Porto FC

jo je

Reagovat
DieFohlenBMG

X2 kurz 3,50 neskutečný a na vyhru leicestru přes 10

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad jsi to stihl podat za barák

Reagovat
DieFohlenBMG

porto dalo za posledních 5 zápasů 1 gol

Reagovat
Krausio_Real_M

Dneska si to vynahradili

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby dnes mohli dat za 1 zápas 5 gólú.

Reagovat
FC Porto FC

Teď nebo nikdy.....

Reagovat
smazaný uživatel

X a Kodaň ďalej

Reagovat
Switchback

Takovej nářez

Reagovat
Hokaido

Nevadí.

Reagovat
FC Porto FC

WooooHooooooo. Krize je zdá se být pryč dneska to byl koncert ! I když vím že Leicesteru o nic nešlo je dobře že jsme dali tolik golů po takové době. Povinnost v podobě postupu je splněná super

Reagovat
Kuba94

Leicester to vypustí a je z toho takový poprask. Porto stejně daleko nedojde.

Reagovat
smazaný uživatel

super 700 v kapse

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele