základní skupiny - skupina G, 1. kolo
14.09.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Porto - FC Kodaň 1:1

Fotbalisté portugalského Porta nedokázali potvrdit úlohu favorita proti dánské Kodani a získali pouze bod po remíze 1:1. Vítěz Ligy mistrů z roku 2004 se sice dostal do vedení už po necelé čtvrthodině hry, ovšem hosté dokázali vyrovnat sedm minut po přestávce. Nerozhodný výsledek udrželi až do závěrečného hvizdu i přesto, že od 67. minuty hráli bez vyloučeného slovenského krajánka Jána Greguše. Hosté proti věhlasnému Portu nepůsobili jako outsider.

V úvodní desetiminutovce se oba výběry spíše oťukávaly, poté z ničeho nic zahrozila Kodaň. V 11. minutě se po krásném pasu dostal k prudké hlavičce Santander, nicméně brankář Casillas předvedl skvělý zákrok jednoruč a odvrátil balón na rohový kop. O dvě minuty později se diváci dočkali gólu a postarali se o něj domácí hráči. Skórovat dokázal Otávio, který využil chybné rozehrávky soupeře a následné skvělé kombinace.

Po nepřesnosti v defenzívě dánského výběru a nádherné patičce od André Silvy vystřelil z hranice pokutového území právě Otávio a jeho skvostná trefa zapadla přímo k bližší tyč, brankář Olsen se po míči natahoval marně. V dalším průběhu tempo hry opadlo, Porto se nikam zbytečně netlačilo a hosté dlouho nemohli najít recept na dobře organizovanou hru soupeře. Domácí výběr se mohl dostat do dvoubrankového vedení zhruba pět minut před poločasovou přestávkou.

Po unikátní kombinaci na jeden dotek přišla zpětná přihrávka z pravé strany, jenže nabíhajícímu Coronovi chyběl k zakončení do odkryté svatyně krok. Po změně stran zvýšili hosté obrátky a v 52. minutě srovnali stav. Autorem gólu byl Cornelius, který si nejprve sklepl míč na prsa, poté se mu nepovedla střela a balón přizvedl nad sebe. Následně dokázal na hranici brankového území přeskočit Marcana a hlavou se štěstím přehodil Casillase.

Kodani se zkomplikovala situace zhruba v polovině druhého poločasu, kdy Greguš velmi nešetrně podrazil unikajícího Otávia a po druhé žluté kartě musel odejít předčasně do sprch. Jenže Porto ani této výhody nedokázalo využít, ve zbytku utkání i přes herní převahu neohrozilo brankáře Olsena ani jednou a stav se tak nezměnil. Kodaň ve 2. kole přivítá belgické Bruggy, Porto zavítá na půdu loňské mistra Premier League z Leicesteru City.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
EverlastD

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 (2:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
pawelFCB

4:1

Reagovat
Uwe háže buly

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Herně vyrovnané, Porto chladnokrevnější v zakočení.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a porto s prevahou 55/45

Reagovat
Noustress

1:0

Reagovat
patas92

Janko, Janko

Reagovat
smazaný uživatel

žebráci prostě

Reagovat
cink

ty vole jeden zapas na tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky...A takovej hezkej lístek to byl..

Reagovat
Hiko

vy jste telata

Reagovat
atlee

Viktor Sandev ako autor článku asi fakt nevidí. Greguš sa pri druhej žltej Otávia ani nedotkol

http://sportky.zoznam.sk/c/152489/video-inkriminovaneho-zakroku-ktory-znamenal-vylucenie-slovaka-ani-som-sa-ho-nedotkol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele