základní skupiny - skupina G, 5. kolo
22.11.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň vybojovala bod proti Portu a drží postupovou naději

Hráči dánské Kodaně dokázali v základní skupině LM obrat o body dalšího favorita, tentokráte se v domácím prostředí rozešli smírně s vysoce favorizovaným portugalským Portem po bezbrankovém výsledku a udrželi naději na postup do osmifinále. Navíc ani na pošesté v domácím prostředí na evropské scéně neprohráli a zatím mohou být se svým účinkováním spokojeni. Porto bude na závěr bojovat o postup doma s anglickým Leicesterem.

Kodaň už má jistotu jarní fáze evropské fáze a mezi šestnáctku nejlepších v Lize mistrů se podívá v případě, že v závěrečném utkání uspěje na půdě belgických Brugg a Porto zároveň doma neporazí anglického mistra. Úvodní dějství bylo velmi vyrovnané, v tom druhém přeci jen měli navrch hosté, ale rozdílovou trefu nakonec vsítit nedokázali. Porto vstoupilo do duelu aktivněji a do vedení se mohlo dostat už po necelé čtvrthodině hry.

Po parádním centru André Silvy z pravé strany si za obranu soupeře naběhl Diego Jota, jenže ve vyložené příležitosti mezi dvěma obránci nezpracoval balón ideálně a pro něj si snadno došel gólman Olsen. Po půl hodině hry poprvé zahrozili také domácí, kdy po Verbičově průniku nedokázal Pavlovič prostřelit bránící protihráče a poté ještě zkusil střelu z dvaceti metrů Ankersen, kterou dokázal brankář Casillas vyrazit před sebe.

Pět minut před přestávkou se znovu ukázali domácí fotbalisté, když po krásném uvolnění Toutouha a následném centru hlavičkoval Johansson z hranice brankového území o pár decimetrů vedle pravé tyče. Porto mohlo vsítit rozdílovou trefu deset minut po změně stran, když se do zakončení dostal aktivní Silva, jenže ani nadvakrát nedokázal propálit skvělého Olsena, jenž vskutku předvedl fantastické zákroky.

Portugalský výběr se do poslední velké možnosti úterního střetnutí dostal zhruba dvacet minut před koncem. Hosté zahrávali dva rohové kopy a po tom druhém zakončoval Danilo, jehož střelu zblízka dokázal famózní Olsen zlikvidovat. Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili předvádět svižnou ofenzivní hru, avšak na dobře zorganizovanou defenzívu soupeře vyzrát nedokázali. V tuto chvíli mají ve svých rukách postup do osmifinále hráči Porta.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
FC Porto FC

Jsem zvědavej jak bude zápas vypadat po tom pátečním pohárovým kolapsu.....

Reagovat
Eve95

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

0:1

Reagovat
Shevchenko

Kodaň vypadá letos hodně solidně a myslím, že by mohli překvapit. Tip 1

Reagovat
KingMaster13

Škoda Kodaň ten golíček chyběl

Reagovat
FC Porto FC

Klasika. Co taky od nás poslední dobou čekat......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele