základní skupiny - skupina G, 4. kolo
04.11.2015 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Porto veze tři body z Tel-Avivu a přibližuje se postupu

Hráči Porta potvrdili úlohu favorita na půdě Maccabi Tel-Aviv a do tabulky si připsali další tři důležité body, nyní jsou hodně blízko postupu do osmifinále Ligy mistrů. V tuto chvíli vedou s deseti body o tři body před druhou Chelsea. K postupu do další fáze jim stačí v příštím utkání doma uhrát bod s ukrajinským Dynamem Kyjev. Maccabi je stále poslední s nulovým bodovým ziskem, nicméně dokázalo vstřelit svůj premiérový gól.

Maccabi má při své premiéře skóre 1:11 a na třetí Kyjev v tuto chvíli ztrácí již pět bodů. Pokud si chce udržet naději na postup do Evropské ligy, tak musí ve dvou zbývajících duelech s Chelsea a Dynamem zvítězit, navíc ani to mu nemusí stačit. Domácí vstoupili do utkání aktivně a už ve 2. minutě se mohli dostat do vedení. Eran Zahavi poslal krásnou přihrávku na Ben Haima II a ten po efektivním zpracování pálil z otočky do boční sítě.

O osm minut později zahrozil na druhé straně Martins Indi, který z hranice brankového území nepřekonal Rajkoviče. Vzrušení navíc bylo zbytečné, protož se hostující hráč nacházel v ofsajdu. Ve stejné minutě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů kanonýr Aboubakar a Rajkovič brilantním zákrokem odvrátil míč za svou branku. Po následném rohovém kopu se opět musel předvést brankář Rajkovič.

Obrana izraelského celku odvrátila balón mimo pokutové území a Miguel Layún vystřelil ze střední vzdálenosti po zemi. Hostující gólman vyrazil míč do strany a dorážející Aboubakar domácí svatyni trestuhodně přestřelil. Po čtvrthodině hry vystřelil na druhé straně Ben Haim I a Casillas poprvé zasahoval, o čtyři minut později otevřel skóre utkání Christian Tello. Ten obdržel přihrávku na levou stranu pokutového území a chytrým dloubákem obstřelil vyběhnutého Rajkoviče.

Zhruba deset minut před přestávkou mohl zvýšit vedení Porta aktivní Aboubakar, nicméně v tomto střetnutí neměl štěstí a nastřelil pouze tyč. Ihned po změně stran prověřil Evandro Rajkoviče a ten vytáhl balón na další roh, v 50. minutě však podruhé inkasoval. Na pravé straně to udělal skvěle Maxi Pereira a odcentroval před branku téměř z koncové čáry, hlavičkující André André uklidil balón přesně k levé tyčce.

O pět minut později hrůzostrašně rozehrál Casillas a před hostující brankou stanul Zahavi, nicméně ten napálil pouze španělského strážce a balón nakonec minul levou tyč o pár centimetrů. Portugalský výběr definitivně pojistil svůj náskok v 72. minutě. Skvělou kličkovanou předvedl Tello, který poté na hranici šestnáctky nahrával Layúnovi. Ten se zbavil padajícího protihráče stahovačkou a pohotově zakončil ke vzdálenější tyči.

Domácí vstřelili svou první branku o tři minuty později z pokutového kopu a ještě jim svitla naděje na bodový zisk. Zákrok Maxiho Pereiry ve vlastním pokutovém území byl oceněn žlutou kartu a následnou penaltu proměnil Zahavi, který usměrnil tvrdou střelu pod brankáře Casillase - 1:3. V závěrečné desetiminutovce nejprve napálil brankovou konstrukci smolař Aboubakar a poté Layún zakroutil balón z přímého volného kopu o decimetry vedle vzdálenější tyčky, výsledek utkání se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
KingMaster13

0:3

Reagovat
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

2 čístá

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
FC Porto FC

Tady vyhrajem a máme postoupíno

Reagovat
smazaný uživatel

Porto jede

Reagovat
HullCity

Kdybys byl objektivní...postup si můžete zajistit až proti Dynamu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 vypadá dobře

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Na domácí scéně je druhé s osmnácti body pět bodů za vedoucí Benficou.

Podivejte se na tabulku :)

A André Silva není záložník a už neléčí žádné zranění. Naopak je zraněný Osvaldo

Reagovat
FC Porto

Tak tak taky jsem na to cumel co se tady dozvím

Reagovat
arsavin

0:3.. Tady by to mělo být jednoznačný. Podobný překvapení jako Astana - Atlético to nebude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele