základní skupiny - skupina G, 3. kolo
20.10.2015 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto si poradilo s Maccabi a výrazně se přiblížilo k postupu

Porto potvrdilo úlohu favorita proti izraelskému Maccabi Tel-Aviv a po vítězství 2:0 se osamostatnilo se sedmi body na vedoucí příčce skupiny G, k čemuž mu pomohla souběžná remíza londýnské Chelsea s ukrajinským Dynamem Kyjev. Portugalský výběr se také výrazně přiblížil k postupu do osmifinále, a pokud zvládne i odvetu na izraelské půdě, tak bude už velmi blízko. Porto rozhodlo o svém tříbodovém zisku a konci první půle.

Maccabi předvedlo sympatický výkon a mělo i vyložené šance, ovšem ani ve svém třetím zápase ve skupině neskórovalo a s nelichotivým skóre 0:8 se nachází s nulovým bodovým ziskem na posledním místě, na třetí Chelsea ztrácí v tuto chvíli už čtyři body. Do první vážnější možnosti se dostali hosté po čtvrthodině hry, nicméně po kombinaci Zahaviho s Mitrovičem nedokázal zakončit Ben Haim II.

O deset minut později zahrozili poprvé domácí, když po centru z levé strany od Layúna zakončoval akrobaticky na hranici brankového území Vincent Aboubakar, míč minul bližší tyč o pár decimetrů. Ve 36. minutě se po krásné akci dostal do zakončení Pereira, ovšem jeho pokus dokázal na poslední chvíli zablokovat obětavý Peretz. Domácí výběr se dokázal prosadit o minutu později zásluhou Aboubakara.

Z levého křídla odcentroval za defenzívu soupeře Layún a na hranici brankového území se ocitl nikým nehlídaný kamerunský útočník, který razantní hlavičkou překonal brankáře Rajkoviče. Porto navýšilo svůj náskok o čtyři minuty později, kdy se trefil Yacine Brahimi. Ten využil skvělé práce Aboubakara, který se prosadil přes tři protihráče a po jeho skvostné nahrávce zakončil Brahimi svůj únik střelou k levé tyči - 2:0.

Po změně stran hrál domácí výběr aktivněji, nicméně zhruba po hodině hry začali hrozit také hosté. Nejprve v 64. minutě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů střídající Rikan a pravý horní roh minul zhruba o půl metrů. O tři minuty později mohl na druhé straně podruhé v utkání skórovat Aboubakar, jenže po nahrávce Tella z levé strany napálil z první zblízka pouze tyč, ihned na to hlavičkoval těsně nad Martins Indi.

Čtvrthodiny před koncem přihrával před branku Ben Haim II, balón pouze prosvištěl napříč pokutovým územím a nikdo z hostujících hráčů se do zakončení nedostal. V 87. minutě vypálil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů Zahavi a brankář Casillas si u pravé tyčky připsal fantastický zákrok. V samém závěru ještě dvakrát nepřesně vypálil domácí Tello z dobré pozice, výsledek úterního duelu se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
FC Porto FC

přejedem je

Reagovat
KingMaster13

5:0 těmhle troubům musí dát Porto alespoň bůra

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
Fill

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
FC Porto

4:1 (Abou 2x, Brahimi 1x, Corona 1x)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Uwe háže buly

Bodla by plichtička.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele