základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2015 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid se neprosadilo a veze si remízu z Astany

Hráči Astany zaskočili favorita Atlético Madrid a v domácím prostředí se s ním rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Španělský výběr měl herně navrch a vytvořil si i více vyložených příležitostí, ovšem také kazašský výběr dokázal hostující svatyni ohrozit. Astana vybojovala svůj druhý bod při premiérové účasti a na třetí Galatasaray ztrácí dva body. Atlético se prozatím dostalo do vedení se sedmi body o bod před portugalskou Benficu.

Poprvé v utkání zahrozili domácí již v 7. minutě. Po výborném pasu do pokutového území pálil z levé strany z ostrého úhlu Šomko, nicméně jeho přízemní pokus dokázal brankář Oblak zlikvidovat. O čtyři minuty později vybojoval na druhé straně rohový kop Torres a po závaru před brankou Astany pálil Tiago, jeden z domácích obránců jeho pokus zablokoval. Další příležitost byla k vidění až po necelé půlhodině hry a postarala se o ní Astana.

Z hranice pokutového území vystřelil Kéthévoama, nicméně jeho střela postrádala razanci a zapadla do náruče brankáře Oblaka. Následně po pasu Juanfrana z pravé strany propadl balón až na zadní tyč k Torresovi, který z první mířil o pár decimetrů vedle pravé tyče. Madridský výběr byl blízko vedení v poslední minutě první půle. Z levé strany rozehrál standardní situaci Koke a jeho technická střela se nakonec snesla na břevno.

Ihned po změně stran vypálil z hranice šestnáctky domácí Šomko, jeho tvrdou ránu doprostřed branky zlikvidoval gólman Oblak. V 56. minutě rozehrál rohový kop Koke a u přední tyče se dostal k hlavičkovému pokusu Diego Godín, brankář Erič byl připraven. Atlético výrazně přidalo v závěrečné čtvrthodině a do svého soupeře bušilo o sto šest. V 75. minutě mohl otevřít skóre úterního střetnutí Griezmann.

Ten si na hranici pokutového území vyměnil balón se svým protihráčem a seběhl si na levou stranu, odkud z ostrého úhlu zamířil zhruba metr vedle pravé tyče. O minutu později odcentroval z levé strany Ferreira-Carrasco a jeho překvapivý pas se odrazil od horní tyčky zpět do hry. Za další minutu zasahoval astanský strážce Erič, který famózním zákrokem vyrazil hlavičku Torrese zhruba z deseti metrů.

V 85. minutě vypálil z přímého volného kopu aktivní Ferreira-Carrasco a jeho pokus byl tečován těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč mohl nakonec rozhodnout ve čtvrté nastavené minutě. Zpracoval si centr z pravé strany a vystřelil po zemi pravačkou, Erič byl ale včas na zemi a jeho ránu zneškodnil. Astana příště přivítá Benficu, Atlético bude plnit úlohu favorita v domácím prostředí proti tureckému Galatasarayi.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

0:3

Reagovat
KingMaster13

0:3

Reagovat
Infernoqt

0:2

Reagovat
Lorcan

jasná dvojka (jó psal sem to i před utkáním v La Coruni, ale i tak tomu bezmezně věřím)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

v Kazachstanu je ted +-10 pod nulou,ne?

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Google hlásí na dnešní večer -2℃ i Tak ale věřím v výhru Atletů o víc jak jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
arsavin

Pěkně

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

1:2

Reagovat
cepinzcegamy

výsledek mě nezajímá, vsázím penaltu. Mládežníci:

http://www.livesport.cz/zapas/UJzOgxfc/#prehled-zapasu

Reagovat
Gedofrey

0:2

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Haha, a to tu niekdo písal, že sú adeptom na výhru La Ligy.... Budú radi za 3-4. miesto a v

LM rupnú v osemfinále, bo skončia druhý a dostanú Bayern alebo Porto.... Bol to hnus

Reagovat
smazaný uživatel

talze oni budou radi za 3-4 mkisto,ale budou hrat osmifinale.iny znalec budes

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam pisane 3-4miesto La ligy

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Je suis k0k0t ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to som necakal,zacat hrat futbal hodny ich menu v 70 minute.Tores potvrdil ze uplna katastrofa.

Jedine co ho zaujmalo bol uces

Reagovat
Lorcan

já jako chápu že tam byla zima (ikdyž nevim isi mínus 10 nebo "jen" mínus 2) a že tam je časovej posun a strašně dlouhá cesta, ale tohle prostě zvládnout měli tohle je ostuda

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Prokauč, Cholo vôbec nereagoval na vývoj zápasu, proste to tam nahádzal a bolo, jedine Carrasco bol dobrým striedaním

Reagovat
Elliasson

Ty jo, Branko Ilič je v Astaně? Vždyť loni válel za Partizan.

Jinak, proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele